11. prosince 2008 • 13:31

Léčba Ramosem na Real zabrala

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Léčba" novým trenérem zabrala u fotbalistů Realu Madrid prakticky okamžitě. Den po svém nástupu do funkce přivedl Juande Ramos tápající "Bílý balet" v Lize mistrů k hladkému vítězství 3:0 nad Zenitem Petrohrad.



Vítězství hráčům zvedlo sebevědomí před sobotním šlágrem španělské ligy na půdě Barcelony.

Ramos v úterý nahradil odvolaného Bernda Schustera a zlepšení se dostavilo ihned. "Už dříve jsme postoupili, a tak bylo hlavním úkolem zvýšit si dneska sebevědomí. Výkon a přístup hráčů se mi líbil, chtěli odehrát dobrý zápas a potěšit fanoušky. Zvítězit, když už nepotřebujeme body, je velmi pozitivní," pochvaloval si bývalý kouč Sevilly, kterou dvakrát za sebou dovedl k triumfu v Poháru UEFA.



Potěšila ho především spolehlivě pracující obrana, s níž měl Real v neděli při prohře 3:4 se Sevillou velké problémy. "Dneska jsem na hřišti viděl mnoho kladných věcí, bylo dobré, že jsme nedostali gól. Získali jsme dávku sebevědomí, která nám pomůže proti Barceloně," mínil Ramos.

Premiéru mu dvěma brankami ulehčil nestárnoucí kanonýr Raúl González, jenž v dostizích o nejlepšího střelce evropských pohárů znovu přeskočil Filippa Inzaghiho z AC Milán. Útočník Realu nyní vede pořadí s 66 přesnými zásahy, jeho protivník je o gól zpět.

Petrohrad se v Lize mistrů prezentoval slibnými výkony a již před dvěma týdny si zajistil místo v jarních bojích Poháru UEFA, ale na středeční vystoupení na stadionu Santiaga Bernabeua by raději zapomněl.

"Není potřeba, abych toho moc říkal. Po takovýchto zápasech je lepší držet pusu zavřenou, říci moc děkuji a odjet pryč," poznamenal rozmrzelý kouč Dick Advocaat.

Prvenství ve skupině H a výhoda domácího prostředí v odvetě osmifinále připadly Juventusu Turín. "Staré dámě" stačila bezbranková remíza s běloruským nováčkem BATE Borisov, za niž se omlouval hlavně Sebastian Giovinco, který zahodil penaltu.

Kapitán poněkud kombinované domácí sestavy Pavel Nedvěd nebral nerozhodný výsledek jako ztrátu. "Chtěli jsme bod a máme ho. Nebyl to žádný úchvatný zápas a měli jsme ho rozhodnout, ale nechtěli jsme riskovat. Nestarám se o remízu, nejdůležitější je, že jsme skončili první ve skupině," uvedl český středopolař.

Také Manchester si už s předstihem zajistil postup do osmifinále a k poslednímu utkání ve skupině přistoupil trochu lehkovážně. Nečekaná remíza 2:2 s Aalborgem mu i tak stačila k vyrovnání rekordu v počtu utkání bez porážky za sebou.

V Lize mistrů nenašel přemožitele v 19 duelech. Kouče Alexe Fergusona, který udělal devět změn a šetřil lehce zraněného Ronalda, trápila slabá produktivita. "Prováhali jsme příliš mnoho šancí. Po úvodní čtvrthodině jsme měli vést 3:0 a ne prohrávat 1:2 v poločase," tvrdil.

Hosté považovali remízu na Old Trafford za životní výsledek. "Tohle je největší bod v klubové historii, lepší by mohlo být snad už jen vítězství v Liverpoolu. Před soutěží nikdo Aalborg neznal, teď všichni vědí, že může hrát s velkými týmy," pochvaloval si kouč Allan Kuhn, jehož svěřence čeká jarní pokračování v Poháru UEFA.

Náhradníky postavil také Arsenal a nakonec toho litoval. Domácí Porto klidně mohlo vyhrát vyšším rozdílem než 2:0. "Ani na chvíli jsme se nedostali do zápasu. Nevystřelili jsme na branku, nebyli si schopni nahrát a ztráceli mnoho míčů. Zkrátka jsme se na hřišti necítili dobře," prohlásil zklamaně brankář Arsenalu Manuel Almunia.

Naopak Bayern Mnichov postavil všechny hvězdy a vyplatilo se. V Lyonu si především díky skvělému úvodnímu dějství a dvěma brankám Miroslava Kloseho, jenž se dotáhl do čela tabulky kanonýrů, pojistil vytoužené prvenství v tabulce.

Rozjetý Bayern podtrhl středeční výhrou 3:2 svůj nejlepší výsledek v základní skupině - 14 bodů ještě nikdy nezískal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud