7. prosince 2008 • 19:32

Budějovice zostudily lídra

Autor: zet
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuto sezonu absolutně nadstandardní. Asi tak by se dal hodnotit výkon Budějovic. Mountfield potvrdil gigantický vzrůst své výkonnostní křivky a zdemoloval vedoucí celek tabulky z Litvínova 5:1.



Litvínov i kvůli výkonu budějovického gólmana Kováře prohrál potřetí v řadě. Právě Jakub Kovář zaskakující za zraněného Turka předvedl podmanivý výkon. Nejprve za bezgólového stavu senzačně vychytal Kubinčáka.

Dvacetiletý Kovář plně nahradil Turka >>

HLASY TRENÉRŮ
Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Za stavu 3:0 jsem si vzpomněl na první letošní duel s Litvínovem, který začal stejně, ale skončil úplně jinak. Klukům na střídačce jsem to ale nepřipomínal. Dnes to bylo jedno z našich lepších domácích utkání. Roman Turek má nastřelenou ruku ze Znojma a je těžké odhadnout, jak dlouho potrvá jeho léčba."

Jaroslav Hübl (Litvínov): "Přestože jsme si před zápasem určili taktiku, nedokázali jsme ji dodržet. O výsledku rozhodla již první třetina, Budějovice nás přestříleli. Musíme se vrátit k našemu hokeji, který jsme dnes bohužel nahráli. Vystřídaný Franěk za góly nemohl, spoluhráči mu vůbec nepomohli."

Nejzářivější zákrok pak přišel při zakončení Viktora Hübla. Ještě v minulé sezoně českobudějovický útočník byl úplně sám před prázdnou brankou. Přesto sítí nezatřepal. Kovář na poslední chvíli švihl do větrného prostoru lapačkou. A Hübl padl na kolena schovav hlavu do dlaní. Tribuny burácely.

„Jen jsem tam máchl rukou a on mě trefil. Hodně mi to pomohlo, oddychl jsem si,“ culil se Kovář. Další extrémní porci práce už neměl.

A na druhé straně? Elektrizující podívaná.

Kůrka, Gulaš a Gřegořek společnými silami vyhnali Fraňka na střídačku. Po první třetině vedli Jihočeši 3:0. Stejně jako ve čtvrtém kole. Tehdy však následoval totální kolaps a Litvínov si odvezl výhru na nájezdy. „Bylo to jako přes kopírák. Všichni jsme si na to o první přestávce vzpomněli,“ řekl Ivan Huml, útočník Mountfieldu.

Právě jeho dvě trefy a zodpovědná hra celého mužstva další restart nedovolily. „Neudělali jsme stejné chyby jako v prvním zápase. Hráli jsme zodpovědně a čtvrtý gól nás definitivně uklidnil,“ oddychl si Huml.

„Přestože jsme si stanovili určitou taktiku, absolutně jsme ji nedodržovali. Budějovice byly jasně lepší,“ poznamenal Jaroslav Hübl, kouč Litvínova, který ztratil vedení v tabulce. Naopak Mountfield sbírá body jak na běžícím páse. Z posledních sedmi utkání prohrál jediné a stoupá extraligovým pelotonem.

Mountfield České Budějovice - Litvínov 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Kůrka, 5. Gulaš (Hřebejk), 12. Gřegořek (Huml), 31. Huml (M. Hudec), 47. Huml (Melichárek, M. Hudec) - 48. Reichel (J. Černý, Lukeš). Rozhodčí: Fraňo - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 5:7, navíc Veselý - Reichel oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5350.

České Budějovice: Kovář - Poživil, Křegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš, od 26. navíc Mucha - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Mertl, Veselý (10.-20. min. Bílek) - Hřebejk, Gulaš, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Litvínov: Franěk (12. J. Hübl ml.) - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Vrtek. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud