23. listopadu 2008 • 21:50

Teplice vedení neudržely, v Edenu padly

Autor: pj
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo, že by nový Eden mohl být dobyt také v české nejvyšší soutěži. Fotbalisté Teplic ale vedení neudrželi a nakonec třikrát inkasovali. Slavii pomohl dvěma góly Necid.



Byl to šok. Rychlou branku Teplic čekal málokdo. Zvláště když od počátku utkání měli slávisté značnou převahu. Navíc se o gól severočeského celku postaral bývalý slávistický hráč Štěpán Vachoušek. Z náběhu placírkou usměrnil odražený balon do sítě.

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy >>>

Slavia se však dokázala rychle otřepat i přesto, že se „žlutomodří“ zaměřili více na defenzivu. Před šestnáctku soupeře se probíjela elegantními kombinacemi, z nichž vznikaly před gólmanem Belicem nebezpečné situace.

Domácí se nebáli hrát. Všechny síly vrhli do útoku a snažili se za každou cenu vyrovnat. S přibývající snahou slávistů se razantně navýšil také počet zmatků před i ve vápně Severočechů. Jenomže Belaid i Jarolím pálili vedle a góly přišly až po přestávce.

Toleski s Necidem proti Lukášovi
Toleski s Necidem proti Lukášovi


Slavii pomohlo především to, že neopustila od aktivní hry a neustále vyvíjela na soupeře tlak. Využít toho mohl Latka, který se objevil pár metrů od branky. A to hned dvakrát. Jenomže ani v jednom případě nedokázal zpracovat míč a přišel o něj.

Necida nakopla penalta >>>

Vyrovnat nakonec museli „sešívaní“ z pokutového kopu, z něhož se útočník Necid nemýlil. Sudí Příhoda odpískal penaltu po faulu Lukáše na střídajícího Ivanu oprávněně. Urostlý teplický stoper stáhl protihráče nešikovným a hlavně viditelným způsobem.

Plíšek: Utkání pro nás bylo zážitkem >>>

Tím si Teplice zadělaly na problémy. Vyrovnání totiž dodalo slávistům nové síly. Věděli totiž, že druhý gól by soupeře definitivně položil na lopatky. A to se také stalo. Belaid využil centru z pravé strany a míč s obrovským kusem štěstí poslal za záda Belice.

Fotbalisty Teplic rázem postihla křeč a na vyrovnání se již nezmohli. Naopak vítězství Slavie pojistil svým druhým gólem v zápase ostrostřelec Necid.

Slávisté díky výhře nad Teplicemi navýšili svůj náskok před druhou Mladou Boleslaví už na osm bodů.

Slavia - Teplice 3:1 (0:1)
Branky: 53. z pen. a 77. Necid, 70. Belaid - 11. Vachoušek. Rozhodčí: Příhoda - Čecháček, Lakomý. ŽK: Suchý, Brabec, Belaid, Latka - Rosa. Mahmutovič, Matula. Diváci: 8212.

Sestavy:
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid (84. Volešák), Latka, M. Jarolím (89. Janda), Švento - Necid, Toleski (46. Ivana).
Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Doležal, Sabou, Matula, Stožický (86. Gašparík) - Vachoušek (70. Mareš), Mahmutovič (75. Jun).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud