23. listopadu 2008 • 22:37

Necida nakopla penalta

Autor: pj
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to nervy. Hlavně v prvním poločase. Přesto slávisté duel s Teplicemi otočili a vyhráli 3:1. „Co nás nakoplo? Hlavně ta penalta,“ uvedl po utkání útočník Tomáš Necid, který se zaskvěl dvěma góly.



Úvod utkání ovládli hosté. Jako blesk z čistého nebe udeřili a šokovali celý Eden. Přesto „sešívaní“ zůstali klidní.

„Že to bylo drama? Tak s tím nesouhlasím. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a zaslouženě vyhráli,“ řekl po zápase kapitán Erich Brabec.

Teplice neudržely vedení v Edenu >>>

Trenér Karel Jarolím takový názor nesdílel. „Chvíli to určitě bylo nepříjemné. Zvláště když jsem hráče na standardní situace soupeře upozorňoval. Po inkasovaném gólu nám nevycházeli kombinace ani zakončení. Musím však hráčům poděkovat za to, že utkání zvládli,“ podotkl kouč Slavie.

Vyrovnávací gól zajistil kanonýr Necid. A to z pokutového kopu. „Penalta nás jednoznačně nakopla a pomohla k vítězství. Pak jsme přidali druhý, třetí gól – a bylo po zápase,“ řekl nejmladší reprezentační střelec, který je na odchodu do CSKA Moskva.

Souhrn Gambrinus ligy >>>

Necid proměnil pokutový kop s přehledem. Sebevědomě si postavil míč na značku a poslal brankáře na druhou stranu.

„Věřil jsem si. Věděl jsem, že ji proměním,“ chvástal se po utkání. „Ale nezáleží pouze na tomto gólu. Je dobře, že se nám daří jako týmu. Snad to vydrží.“

Slavia si po výhře nad Teplicemi připsala do tabulky další tři body a navýšila svůj náskok v čele soutěže na úctyhodných osm bodů.

Tento fakt „sešívané“ těší, přesto se jim už v hlavách honí myšlenky na čtvrteční zápas Poháru UEFA se Žilinou.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud