23. listopadu 2008 • 23:01

Plíšek: Utkání pro nás bylo zážitkem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistického kouče Karla Jarolíma potěšilo, že jeho celek dokázal otočit nepříznivě se vyvíjecí souboj s Teplicemi. "Přestože jsme hráče upozorňovali na standardní situace soupeře, tak po jedné z nich jsme inkasovali.



Situaci jsme měli pohlídal lépe. Neměli jsme nechat soupeři tolik prostoru," řekl k prvnímu poločasu Jarolím.

Jeho hráče prý gól zaskočil. "Těžko jsme se dostávali do hry, ale Teplice vstoupily do zápasu aktivněji než jiní soupeři. My jsme se nedostávali tolik ke kombinaci, přesto jsme si vypracovali řadu nebezpečných situací, ale buď jsme prováhali zakončení nebo to bylo ukvapené," pokračoval slávistický kouč, který prý o přestávce nabádal své svěřence ke klidu a trpělivosti.

Teplice vedení neudržely, v Edenu padly >>>

"Sáhli jsme i ke změně a Ivana hru oživil. Bylo dobře, že jsme nezačali nakopávat míče, ale hru zkvalitnili a zrychlili. Poprvé jsme doma prohrávali a o to více si výhry cením. Ve druhém poločase jsme si vytvořili místy drtivou převahu a zápas jsme zvládli," dodal Jarolím.

Jeho protějšek Jiří Plíšek přiznal, že do Prahy přijely Teplice s cílem být prvním týmem, který v Edenu urve nějaký bod. "První poločas byl podle mých představ. Dobře jsme bránili a po standardní situaci dali gól. Ale pro to, aby tým byl úspěšný v takové atmosféře a vzhledem k nesporným kvalitám Slavie, je potřeba mít trochu štěstí. A to jsme neměli," řekl Plíšek, který litoval nepovedeného vstupu do druhé půle.

Necida nakopla penalta >>>

"Brzo jsme obdrželi branku a pak se v plné síle ukázala síla Slavie. Pro nás bylo utkání zážitkem, ale určitě jsme z něj chtěli vydolovat více," dodal Plíšek.

První gól po návratu do ligy vsítil teplický Štěpán Vachoušek a zrovna proti bývalému klubu, ovšem příliš velkou radost z něj neměl. "Je škoda, že jsme to neubránili. Věřil jsem, že když dáme gól, tak odsud něco odvezeme, ale po poločase jsme nehráli tak, jako před ním, zato Slavia byla hodně dobrá," řekl ČTK po zápase Vachoušek.

Souhrn 15. kola Gambrinus ligy >>>

"Našel jsem si skulinku mezi hráči a nevadilo, že to bylo pravou nohou, která je po třech operacích. Závěr to ale vymazal, nemám moc co slavit," dodal Vachoušek.

Zatímco Vachoušek mohl jen smutnit, dva góly Tomáše Necida znamenaly hodně jak pro samotný zápas, tak i pro vývoj v tabulce střelců. "Vyplatilo se nám, že jsme šli za výhrou, hodně nám pomohla poločasová přestávka. Bylo to ale hodně těžké utkání," hodnotil Necid.

První gól přitom dát vůbec nemusel, protože se o nařízenou penaltu hodně vehementně hlásil i Tijani Belaid "Na penaltu jsem určený nebyl, ale už dřív jsem slyšel, že je mám kopat, tak jsem šel," vysvětlil Necid, proč nakonec míč uzmul on.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud