Jakub Hlaváč
19. listopadu 2008 • 20:12

Maradona rozběsnil Anglii: vzal by jí titul!

TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO. Ostrá slova létají z úst Diega Maradony. Jako sůl v otevřené ráně pálí hrdé Angličany. „Nikdy jste neměli vyhrát MS," vykřikuje trenér argentinské reprezentace.



Pokud by dnes v Anglii hledali nejnenáviděnější osobu, mohli by být tamější politici výjimečně klidní. S přehledem by vyhrál Maradona.

Maradona poprvé v akci›››

Muž, který se zapsal do dějin jako geniální záložník, ale také jako autor gólu, jenž nese přezdívku „Boží ruka". V roce 1986 tečoval míč do sítě svou paží a poslal výběr Albionu domů z MS v Mexiku.

Video: Maradonův "božský" zásah rukou:

Od té doby nebyl v kolébce fotbalu příliš oblíben. A nyní je doslova nenáviděn. Zpochybnil totiž jediný anglický triumf na světovém šampionátu.

Počká si Butcher na Maradonu v tunelu?›››

„Myslím si, že branka v roce 1966 vůbec neměla platit. Jednoduše míč nepřešel přes čáru," vynesl Maradona jednoznačný soud nad gólem Hurta, který tehdy v nastaveném čase rozhodl zápas s Německem. Nikdy se nepodařilo prokázat, zda míč byl, či nebyl za brankovou linií. „Měl k tomu dost daleko," s jistotou tvrdí Argentinec.

Video: Diskutabilní gól Hurta z MS 1966

 

Dnes poprvé povede výběr své země jako kouč. Jeho svěřenci nastoupí k přátelskému duelu se Skotskem. Asistentem u týmu soupeře je Terry Butcher. Před 22 lety sledoval zásah horní končetinou přímo ze hřiště. Na sobě měl anglický dres a dodnes Maradonovi neprominul. „Ruku mu nepodám," nechal se slyšet.

„Nechápu, za co mne Butcher kritizuje," diví se hvězdný Diego. „Neudělal jsem nic, co by neudělali Angličané před lety. Nemohu pochopit jeho postoj," kroutí hlavou.

„Nemyslím, že bych neusnul, když mi nepodá ruku. Asi to přežiju," dodává na závěr.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud