Jakub Hlaváč
18. září 2008 • 21:50

Bednář: Prodloužení se hrálo pro lidi

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězství Slavie nad Vítkovicemi by se mohlo pyšnit visačkou made by Bednář. Šikovný forvard jeden gól připravil a rozhodující branku vsítil sám. Přesto skromně říká: „Spokojený se sebou rozhodně nejsem.“



Slavia se dlouho trápila. Nedařilo se smazat vedení soupeře z první třetiny. Kde byl problém?
Vítkovice hrály bezvadně takticky. Šetřily síly, moc nenapadali a zavřely střední pásmo, což pro nás byl problém. Navíc si nekomplikovaly hru a všechno vyhazovaly ven z obranného pásma, skoro nedělaly chyby. Hrály přesně to, co potřebovaly. Dobře, že my máme aspoň ty dva body.

Situaci vám hodně zkomplikovaly neproměněné přesilovky 5 na 3 v první třetině…
To jsme sehráli hrozně, příšerně. Bylo to celé špatně. Kdybychom dali dva góly, tak se zápas samozřejmě vyvíjel úplně jinak.

I asistent trenéra Jiří Kalous říkal, že navzdory bohatému bodovému zisku herní projev zatím není ideální…
Nejsme na tom s odváděnou hrou moc dobře, musím souhlasit Konkrétně naše pětka s Romanem Červenkou. Nemáme zatím tolik síly a vyhranosti, abychom rozhodovali zápasy. Ještěže nás drží první formace a výborně chytá Adam Svoboda. Ale při tak nahuštěném programu nemůžeme spoléhat jen na čtyři hráče, zodpovědnost se musí rozšířit na celé mužstvo.

REFERÁT: BEDNÁŘ POSLAL SLAVII DO ČELA

Nakonec se to podařilo vašemu mužstvu vyrovnat až v oslabení, jak se celá situace zrodila?
Musím přiznat, že jsem už neměl skoro žádnou sílu. Byli jsme skoro minutu pod tlakem. Já jsem vypíchl puk a jeli jsme s Vondrkou dva na jednoho beka. Přehodil jsem obránci hokejku a Michal to dával skoro do prázdné branky. Pak jsem málem nedojel na střídačku.

Síly ovšem útočníkům nechyběly v prodloužení. Šance střídala šanci…
To bylo pro lidi, takhle to má být! Viktor Ujčík nejprve v šanci přestřelil branku, hned jsme jeli dva na jednoho, pak oni dva na jednoho… Myslím, že se diváci aspoň pobavili.

Pak jste ovšem svou brankou show uťal…
Já jsem za ten gól strašně rád. Dal jsem v sezoně tři a všechny byli vítězné. To se mi snad v životě nepovedlo.

To musí být pro střelce posilující…
Pořád to není ono. Nedostávám se pořádně do šancí a sám se sebou spokojený nejsem. Mám sice v průměru bod na zápas, ale ten osobní, dobrý pocit ještě rozhodně ne.

Projevila se ta „nepohoda“ i ve druhé třetině při šanci, kdy jste stál sám před brankářem a nedokázal skoro vystřelit?
To jsem si ještě chtěl puk přikopnout, ale obránce mi zablokoval hokejku a já s ní nemohl ani hnout. Dneska jsou ti kluci hrozně silní. To mne ale neomlouvá.

Jak se vám hrálo před tak slabou návštěvou?
Já tu nejsem od toho, abych hodnotil lidi. Musí to pro ně být těžké, když se hrají tři domácí zápasy za sebou, aby sehnali peníze na lístek. Pokud znám správnou cenu vstupenky, tak to rozhodně není pro normální rodinu jednoduchý.

A jaký to je pocit pro hráče na ledě?
No tak samozřejmě to vnímáme. Když se ze střídačky podívám na druhou stranu a tribuna je zaplněna sotva ze třetiny, tak to není příjemný pohled. Už derby pro nás bylo zklamání. Čekali jsme, že když přijedou se Spartou Ručinský a Výborný, tak to bude trhák. Doufali jsme ve třináct, patnáct tisíc a ono bylo deset, pokud vůbec. Snad se to brzy zlepší…

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud