Jakub Hlaváč
18. září 2008 • 19:30

Bednář poslal Slavii do čela

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Hokejová Slavia bude minimálně do zítřka v čele extraligové tabulky. Hokejisté mistra ve čtvrteční předehrávce zdolali na svém ledě Vítkovice 3:2 v prodloužení, které rozhodl Bednář.



Do hlediště pražské O2 Arény si na souboj s Vítkovicemi našlo cestu ostudných 2612 diváků. Ti domácí se mohli radovat již ve třetí minutě. Po pohledné kombinaci Kadlece s Jelínkem poslal Slavii mladý útočník do vedení. V tu chvíli se zdálo, že Slavia bude mít cestu k vítězství volnou.

Souhrn pátého kola>>>

Jiří Burger přijímá gratulaci
Jiří Burger přijímá gratulaci

Jenže svěřenci kouče Růžičky v poklidné atmosféře usnuli na vavřínech a byli tvrdě ztrestáni. V jedenácté minutě totiž Adam Svoboda inkasoval hned dvakrát z hole stejného hráče. První gól padl po akci Lukáše Krenželoka, který prošel celé hřiště a obránci domácího celku jeho průjezdu jen přihlíželi. Přes Kolaříka posunul kotouč na úplně osamoceného Burgera a ten ho poslal bezpečně pod horní tyč branky.

Podruhé se šikovný střelec ve vítkovickém dresu prosadil ze samostatného střílení, které bylo nařízeno po faulu na Lubomíra Korhoně. Tváří v tvář Svobodovi volil střelu mezi nohy gólmana a rozhodl se dobře. Ostravané se dostali do vedení. Vyrovnat záhy mohl Bednář, jenže jeho teč skončila jen na břevně.

Slavia se trápila i při přesilovkách 5na 3. V první třetině jí svou nedisciplinovaností nabídli hokejisté s rytířem Vítkem ve znaku téměř tři minuty této výhody. Ale speciálně sestavené komando s Jaroslavem Bednářem na modré čáře se prosadit nedokázalo.

Do nejlepší palebné pozice se na konci prvního dějství dostal již při klasické výhodě jednoho muže v poli Michal Vondrka, ale před prázdnou brankou puk netrefil ideálně.

Komentář Aloise Hadamczika
"Měli jsme Kuboše mimo hru, dva beky nám distancovali kvůli chybám (rozhodčího Vampoly) ve Zlíně, teď ještě Barinka do toho," vypočetl Hadamczik, který se stále vracel k potyčce v úterním utkání ve Zlíně, která jeho tým stála dva distancované hráče.

"Před utkáním jsem rozhodčímu vykal a po utkání už jsem mu tykal. Řekl jsem mu: 'Nemám ti proč vykat a jsi pro mě normální arogantní sr...'. Zkazil nám zápas a vyřadil dva hráče ze sestavy," zlobil se ještě dnes.


V šestadvacáté minutě skončilo utkání pro obránce hostí Barinku, který se silným krvácením z nosu odešel do kabiny a na ledovou plochu se již nevrátil. Ještě více muselo hráče vedené trenérem Hadamczikem situace z poloviny hrací doby.

V čase 29:58 totiž ve vlastním oslabení ujela dvojice Vondrka - Bednář a první jmenovaný přihrávku přes jediného beka Jurečku trefil nad Štěpánkův beton přesně – 2:2.

Vedení mohl na stranu Slavie strhnout šikovný Červenka- Ten se z rohu kluziště proháčkoval až na brankoviště, ale skulinku mezi brankářovými betony nenašel.

Ve třetí části se vyznamenali oba maskovaní muži. Na Svobodu dvakrát najížděl osamocený útočník a v obou případech uspěl. Petrovického oblouček ztlumil na hrudníku a Krenželokovu bekhendovou kličku vystihl betonem.

Štěpánek na opačném konci hřiště se nejvíce zapotil v šedesáté minutě. Nohu musel bleskově vymrštit proti Drtinově dalekonosné jedovce a zastavil i Hruškovu dělovku z mezikruží.

V prodloužení se oba týmy střídali v nájezdech dvou mužů na jednoho, až útočné manévry zakončil přesnou ranou k tyči Jaroslav Bednář.

V PRODLOUŽENÍ SE HRÁLO PRO LIDI, SMÁL SE BEDNÁŘ

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud