9. září 2008 • 19:53

Budějovice nestačily na pražskou Slavii

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva 11 minut stačilo mistrovi k úspěchu na jihu Čech. Jak šel čas? Hruška, Beránek, Bednář. To všechno mezi 28. a 39. minutou.



Hlasy trenérů:
Jan Tlačil (České Budějovice): "Vstoupili jsme do zápasu aktivně, vývoj byl pro nás pozitivní, dali jsme dva góly, ale asi začalo v podvědomí pracovat, že si můžeme dovolit ještě něco víc. Pak padl po naší chybě gól a ztratili jsme aktivitu. Slavia pak dala dva krásné góly a my jsme už ten zápas nedokázali otočit pod psychickým tlakem, že prohráváme."
Jiří Kalous (Slavia): "Velmi si ceníme toho, že jsme proti tak silnému týmu jako jsou České Budějovice otočili zápas z 0:2 na 3:2. První polovinu utkání měli domácí velký tlak. Od druhé poloviny jsme převzali otěže my. Samozřejmě jsme pak odolávali závěrečnému náporu domácích a díky výbornému výkonu Adama (Svobody) jsme to utkání zvládli dotáhnout do vítězného konce."

Do té doby bylo na ledě prakticky jediné mužstvo, a to domácí Mountfield. Nakonec se radovala díky senzačnímu obratu Růžičkova parta.

Vedoucím českobudějovického sestřelu byl kapitán Josef Beránek. Před první brankou vyhrál klíčové buly a pak vypomohl důrazem na brankovišti skórujícímu Hruškovi.

„Nakonec byl tenhle gól zlomový pro náš obrat,“ hodnotil střelec. Vydřená trefa posadila hosty do sedla. Devět minut nato dělovkou do vinglu sám Beránek vyrovnal.

Rozhodující střela přišla jednašedesát sekund před druhou obrátkou. Nejprve hlavní sudí nevyloučil slávistické vyhození puku do hlediště a pak znovu zaúřadoval Beránek. V pravý čas zabrzdil rozjetý rychlík v podobě jednoho z mnoha rychlých brejků a našel přesně na pravém křídle Jaroslava Bednáře.

Nejlepší střelec Slavie z minulé sezony ostrým švihem obkreslil Turkovo rameno a kotouč se třásl v síti. „ V první třetině jsme byli pod tlakem, ale soupeři pak začaly ubývat síly. Lépe jsme bruslil a to bylo pro otočení výsledku klíčové,“ nacházel důvody domácího nezdaru Bednář.

Radek Duda stíní před brankou slávisty Adama Svobody
Radek Duda stíní před brankou slávisty Adama Svobody

Tři rychlé trefy mistra vryly domácím hlubokou jizvu. Do té doby se za Jihočechy prosadili Kůrka s Hřebejkem, ale nikdo už na ně nenavázal. „Nabádali jsme hráče před třetí třetinou k jednoduchosti a ke střelbě, ale bohužel už to nešlo,“ posteskl si Jan Tlačil, druhý trenér domácích. Stejným tónem hodnotil neúspěšný duel i útočník Štěpán Hřebejk. „Do třetí třetiny jsme se snažili uklidnit, protože před námi bylo ještě dost času. Slavie už ale pak hrála přesně to, co potřebovala,“ krčil rameny českobudějovický štírek.

A co ostře sledovaný Radek Duda? Po boku Humla a Sailera vletěl do zápasu jako vítr, ale postupem času vyklidil pozice. „Všichni jsme od sebe asi čekali víc. Příště to už musí být lepší,“ potvrdil Duda.

CELÝ ROZHOVOR S RADKEM DUDOU ZDE >>

Mountfield České Budějovice - Slavia Praha 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kůrka (Šimánek), 23. Hřebejk - 28. D. Hruška (Vondrka), 37. Beránek (Kadlec), 39. Bednář (Beránek).
Rozhodčí: Kubeš - Polonyi, Kreuzer.
Vyloučení: 5:5, bez využití. Diváci: 5463.

České Budějovice: Turek - L. Poživil, Toman, Sičák, Gřegořek, Frolo, Vydarený - Duda, Huml, Sailer - Kůrka, Šimánek, Veselý - M. Hudec, Vak, Gulaš - Hřebejk, Mertl, L. Květon. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Žižka, Drtina, Kolařík, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud