9. září 2008 • 21:18

Duda si debut představoval jinak

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážku a navíc od bývalých spoluhráčů ze Slavie musel strávit při extraligové premiéře v dresu Českých Budějovic útočník Radek Duda.



Souboj vítěze základní části s úřadujícím mistrem se sice vyvíjel v úvodu lépe pro hokejisty Mountfieldu, ale Slavia obratem na 3:2 pokazila Jihočechům start do soutěžního ročníku.

Souhrn prvního extraligového kola najdete zde ›››

"Představoval jsem si to samozřejmě jinak. Že to bude s vítězným koncem, ale Slavia byla dneska bohužel o ten gól lepší a zaslouženě vyhrála," řekl novinářům po utkání Duda. Vedení 2:0 jeho novému týmu nestačilo.

"Hokej se hraje šedesát minut. Měli jsme dobrý start, ale pak jsme trošku usnuli na vavřínech. Nechali jsme Slavii hrát, přenechali jsme jí iniciativu a oni toho využili. Otočili během deseti minut zápas a pak už to pro nás bylo těžké otáčet nazpátek."

Pražané v druhé třetině otočili výsledek a aktivní hrou si tři body pohlídali. "Slavia má zkušený tým a hrála výborně," uvedl Duda. Defenziva Slavie nedovolila Jihočechům obrat, ani šancí domácí od poloviny utkání moc neměli.

"Nepřechází se to lehce, Slavia tím slaví úspěch. Nehráli zanďoura, ale pořád byli agresivní a bruslili. Dělalo nám to problémy."

Ve Slavii strávil Duda nejlepší léta dosavadní kariéry, na zápas s těšil, ale nakonec prý nezažil ani žádné zvláštní pocity. "Vůbec nic, nějak to šlo mimo mě. Čekal jsem nějaký jiné pocity, ale bral jsem to jako normální zápas," konstatoval.

Duda v dresu Mountfieldu vytvořil první útok s další posilou Ivanem Humlem a kapitánem Petrem Sailerem.

"Určitě jsme si představovali, že budeme hrát lepší hokej. Ale byl to první zápas a na unáhlené závěry je brzo. Předvedli jsme předtím dobré zápasy. Čeká se od nás víc, příští zápas budeme určitě lepší," dodal útočník, který minulý ročník začal ve Slavii a do Českých Budějovic přišel cestou přes Langnau a Basilej.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud