11. ledna 2010 • 11:08

Jágr se mstil kanadskému zbabělci

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - V celé ruské KHL by nenašel obávanějšího bitkaře. Přesto se Jaromír Jágr, muž jemných hokejových mravů, postavil při pekelném utkání Omsku s Čechovem v šarvátce proti Kanaďanu Darcy Verotovi. Obstál. I přes nevídaně zbabělý kousek Verota.



Sobota večer. Jágrův Omsk hraje v Čechovu, na stadionu vyhlášených drsňáků. Utkání se ani nedohraje, v čase 3:39 končí po sérii rvaček. Je tolik vyloučených, že už není s kým hrát.

Čtěte více:
Šokovaný Klepiš: Tohle už nechci nikdy zažít »
Jágr byl zapojen v nevídané rvačce »
Nekompromisní trest za bitku: kontumace pro oba kluby »


Se šrámy z ledu odchází i Jágr, který od rozhodčích dostal dva dvouminutové a dva desetiminutové tresty. Na ledu se dostal do křížku s Verotem, který měl i v NHL reputaci pořádného rabiáta.

Jágrova bitka s Verotem:

Jaromír Jágr v bitce s kanadským rváčem Darcy Verotem
Video se připravuje ...

Ti dva se drželi, svalnatý Kanaďan Jágrovi řekl: „Neblázni, přece se necheš prát zrovna se mnou.“ Znělo to rozumně. Jágr tedy Verota pustil.

Načež dostal od rodáka z Radville takovou ránu, že se mu hrozivě zatmělo před očima. „Upadl jsem, protože tohle jsem vůbec nečekal,“ popisoval Jágr, který se hned zvedl a s Verotem se ještě notnou chvíli přetahoval.

Takhle se Verot pral v KHL s Bajevem:

Jaká to ale byla před tím od hráče Viťazu Čechov zbabělost! Snad se vám zdá, že hokejové bitky mají v sobě asi tolik pravidel jako strkanice námořníků v přístavní putyce. Je to ale mýlka. Existuje totiž cosi jako bitkařský kodex. Podle tohoto nepsaného řádu je jasně dáno, co se mezi tvrdými hochy smí a co ne. Ani ti největší kolohnáti v NHL si to netroufnou porušit. Verot je však tak trochu zvláštní případ.

Vědělo se to už i v Americe, kde působil před svým odchodem do Ruska. Verot se jednou v předsezonním kempu klubu Washington Capitals porval s konkurentem v týmu Angelstadem tak drsně, až na led přispěchal trenér, aby je od sebe roztrhnul.

Dřívější bitka Verota se Svitovem

Angelstad si stěžoval: „Vyzval jsem ho k férové bitce, on nereagoval. Projel kolem a pak mě zezadu jednu napálil. Za chvíli, když jsem shodil rukavice k bitce, mě místo normálního souboje krosčekoval hokejkou do tváře.“

Zákeřnost. To je zkrátka slovo, které Verota vystihuje ze všeho nejlépe. V KHL je pravidelně nejtrestanějším hráčem, k ruce má navíc „schopné“ pomocníky. Jeho spoluhráč Chris Simon v NHL před třemi roky praštil Ryana Hollwega zpředu přímo do obličeje, jindy schválně dupnul ležícímu Jarkko Ruutuovi bruslí na nohu.

Verotova bitka v NHL s Tootooem

&feature=related

A další kumpán Brandon Sugden dostal před devíti lety v soutěži ECHL doživotní zákaz startu za to, že nazlobeně mrštil hokejkou do hlediště, kde ošklivě zranila jednoho z fanoušků. Později mu byl trest zmírněn. A dnes hraje v týmu, kde si surovosti cení víc než hokejových fines.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud