Zdeněk Janda
11. ledna 2010 • 04:59

Klepiš: Takovou rvačku už nechci nikdy zažít

Autor: Zdeněk Janda, zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - 600 trestných minut. Na ledě scény jak z akčních filmů. V bitce i Jaromír Jágr s jedním z nejobávanějších „zákeřňáků“ v celé KHL! „Nic takového jsem v životě neviděl. A nechtěl bych to zažít znovu,“ říká omský útočník Jakub Klepiš v rozhovoru pro Sport o sobotním nedohraném zápase s Viťazem Čehov.



Když zvedl telefon, pousmál se: „Vy asi chcete něco k tomu super zápasu, co?“

No zápas... Spíš přehlídka bitek. V době přerušení na časomíře svítilo 3:39 minut, ale celkem se hrálo hodinu a dvacet minut! Ruská liga něco podobného nepamatuje. Nikomu z týmu Avangardu se nic vážného nestalo při těch rvačkách?
„Jsou z toho nějaké monokly a odřeniny, jinak dobrý.“

To jste si museli oddychnout, co?
„Určitě jo, něco podobného už bych nechtěl prožít. Nic takového jsem předtím neviděl, ani nikde na videu. A to už jsem toho viděl fakt dost.

Jaromír Jágr v bitce s kanadským rváčem Verotem:

Jaromír Jágr v bitce s kanadským rváčem Darcy Verotem
Video se připravuje ...


Všechno začalo už při rozbruslení. Co se semlelo?
„Náš brankář jel normálně po červené čáre a jeden z jejich bitkařů mu dal hned krosček. Přijel náš útočník Svitov a začali se rvát. No a potom přijel další domácí ranař a začal nám normálně rozdávat rány pěstí. Trefil jednoho, druhého, třetího...

Měl jste v tu chvíli strach?
„Abych řekl pravdu, tak když tam začal všem rozdávat pěstí, docela jsem se bál. Potom se začalo hrát, ale hned to pokračovalo. Takže mi bylo jasný, že do toho budu samozřejmě muset jít taky. Jejich trenér poslal na led pět lidí, kteří se chtěli jenom rvát. Náš kouč udělal to samý. No a podobně to pokračovalo do tý doby, než ukončili zápas.“

Jaromír Jágr (vpravo v bílém) zachycen při bitce na zemi.Foto gazeta.ru


Nebylo s kým hrát...
„Přesně tak. (usměje se) Na střídačce zbyli jenom dva kluci, kteří mohli hrát. Jinak ostatní byli buď na trestný lavici nebo už v kabině.“

Porval se i Jaromír Jágr, největší hvězda, že?
„A hned s tím druhým největší rváčem od nich. Kanaďan, prostě blázen (jmenuje se Darcy Verot). Oni po nás neuvěřitelně šli, takže se do toho zapojil i Jarda. Od toho Verota to bylo nefér, protože když se odtrhli, ještě mu dal pěstí.“

Čtěte více:

Jágr byl zapojen v nevídané rvačce >>>

Nekompromisní trest za bitku: kontumace pro oba kluby >>>

Neměli jste o klíčového útočníka strach?
„Hned mu tam někdo přijel na pomoct, ten si vzal na starost toho druhýho. Takže se v tu chvíli rvali dva na dva.“

Po internetu kolují nejrůznější záběry, ale nezachycují všechny bitky. Jak dopadly ty vaše?
„Porval jsem se dvakrát, ani už nevím, s kým to bylo.“

A výsledek?
„Ono to bude vypadat, že se vychloubám do novin. Ale jo, přetáhnul jsem jim oběma dres přes hlavu. Pak jsem jim vždycky řekl: ´Stačí, ne?´ Jenže oni mi dali hned pěstí. Nebylo to tedy moc férové. Člověk nikdy neví, co se může stát, když narazí zrovna na ty blázny z Čechova.

deník Sport V pondělním deníku Sport najdete:
» celý rozhovor s Jakubem Klepišem

O čem mluví:
» Tušil, že se něco podobného může semlít?
» Chtěl by proti Čechovu nastoupit znovu?

Čechov, to je parta rváčů

Viťaz Čechov, hokejový klub? Spíš klub rváčů! Tenhle tým, který je v KHL poslední, se na hokej moc nezaměřuje. Zápas s Omskem toho byl jasným důkazem. Mezi experty už se dlouho říká – tenhle tým by vůbec v lize hrát neměl!

„Bylo to o zdraví. Navíc už to s hokejem nemá moc společného,“ přitakává i Jakub Klepiš, útočník Omsku. „Oni se vyloženě jenom chtějí prát.“
Mužstvo nestačí hokejově (ne náhodou je v lize poslední), a tak se snaží protivníky aspoň zdeptat jinak. „To mužstvo nemá opravdu dobrou pověst. Vedení většinou jenom kupuje rváče,“ říká i Jaroslav Zídek, znalec ruského prostředí.

Největší obavy pramení především z těchto dvou jmen: Darcy Verot a Brandon Sugden. Oba urostlí zámořští chlapi, kteří ve svém hokejovém životopise mají uvedené jediné: drsní bitkaři. Pokud si otevřete jejich profily na internetu, počty trestných minut nasbíraných za dosavadní kariéru jsou dosti výmluvné.

A třetí jméno – Chris Simon. Pamatujete? V NHL hráč možná s tou nejhorší pověstí, který inkasoval jeden disciplinární trest za druhým. A do toho na soupisce pár dalších ruských drsňáků. To je „nehokejový“ Čechov.

„Potřebujeme vůbec takový tým v KHL?“ ptá se naštvaně Anatolij Bardin, nejvyšší představitel Omsku. Sám bývalý rozhodčí tvrdil, že to, co se stalo, je naprosto skandální. A žádal pro Viťaz exemplární potrestání.

Pro Avangard je tenhle soupeř prokletý. V minulé sezoně při zápase s ním přímo na střídačce zkolaboval a později zemřel Alexander Čerepanov...

Diváci byli svědky nevídané události:

Jedna z největších bitek hokejové historie - Čechov vs. Omsk
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud