9. prosince 2009 • 04:00

Chystá se velký návrat. Hnilička míří na Slavii!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok volna a dost? Vypadá to tak. Milan Hnilička má po dvanácti měsících odpočinku od extraligy políčeno na novou práci. Na Spartě, kde dva týdny trénoval? Kdepak, u jejího největšího konkurenta ve Slavii!



Šestatřicetiletý gólman si v posledních dnech nemohl vybrat lepší podmínky k chystanému comebacku. Ještě včera dopoledne na něj v Holešovicích pálil bombarďák Petr Ton, už dnes bude v Edenu nastavovat betony nepolapitelnému Romanu Červenkovi.

Vedle Hniličky pomůže Slavii i Orct »

Na cestě k návratu do velkého hokeje Hniličku připravují nejschopnější extraligoví kanonýři. Navrch mu na Spartě radila přímo od ledu gólmanská legenda Petr Bříza.

„Ty dva týdny na Spartě byly vynikající, moc mi pomohly. Cítím se výborně, mám do hokeje chuť jako už dlouho ne,“ řekl Hnilička Sportu poté, co vyšlo najevo jeho přesměrování do jiné pražské čtvrti.

Liberecký brankář Milan Hnilička se zdraví po zápase se svým protějškem z Č. Budějovic Romanem TurkemFoto ČTK


Znamená to tedy, že člen zlatého naganského týmu už v pátek nastoupí za Slavii proti Kladnu? Tak rychle se pracovní svazek nejspíš neupeče. Podle informací Sportu Růžičkův klub chce Hniličku nejprve vidět při tréninkové lopotě a teprve potom vše dotáhnout do smluvní podoby.

„Víceméně jsme domluveni, akorát je to potřeba dát na papír. Věřím, že do konce týdne to uzavřeme,“ soudí Aleš Volek, brankářův zástupce.

Milan Hnilička na liberecké střídačce
Milan Hnilička na liberecké střídačce


Procedura Hniličkova úpisu není jednoduchá už z toho důvodu, že zkušený brankář papírově stále náleží Liberci. Pod Ještědem mu smlouva sice už dávno neběží, jenže do hry vstupuje přežité české specifikum – tabulkové odstupné.

A je otázkou, zda jej bude Slavia ochotna Bílým Tygrům zaplatit, nebo se na kompenzaci míní podílet s Hniličkou, či dokonce vše nechá na něm. Mělo by jít zhruba o 300 tisíc korun.

Milan Hnilička působí v brance nejistým dojmem, podle mnohých je největší slabinou českého týmu. Zavře dnes všem kritikům ústa?Foto ČTK
To není nic na faktu, že se Hniličkovi vyjasňuje budoucnost – donedávna ještě zakalená mlhou nejistoty.

Poslední ostrý zápas bývalý reprezentant podstoupil 12. prosince 2008 v partii s Mladou Boleslaví (4:3).

Nedlouho poté se s vedením Liberce dohodl na ukončení spolupráce, přestal úplně sportovat. Vyháněl z těla únavový syndrom.

A také začal spolupracovat s psycholožkou Evou Šauerovou. Ta napravovala jeho zakaboněnou mysl.

Zdá se, že to splnilo účel, Hnilička už se delší dobu udržuje ve slibné pohodě a snaží se přiblížit svému cíli, jenž si před časem zadal.

„Vrátím se v té nejlepší formě, jakou jsem kdy měl,“ vyhlásil.

A proč jde zrovna do Slavie? Není to scestné, Růžičkovi se už druhým rokem nedaří ustálit situaci v brankovišti. Trio Neruda, Slipčenko, Furch se ve slávistické kleci točí jako na kolotoči.

Zastaví jej mazák Hnilička jakožto budoucí jednička?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud