3. prosince 2009 • 22:06

Balaštík se raduje z 200. branky v nejvyšší soutěži

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlínský kanonýr Jaroslav Balaštík se v dnešním utkání 30. kola hokejové extraligy na ledě Litvínova radoval nejen z výhry 4:2, ale i z jubilejní 200. branky v domácí nejvyšší soutěži. Třicetiletý útočník už v páté minutě dostal svůj tým v přesilové hře do vedení, když usměrnil za záda gólmana Petra Fraňka přihrávku Martina Hamrlíka.



V pátek proti Mladé Boleslavi se trefil Balaštík dvakrát a přiblížil se dnes překonané metě, na kterou nedosáhl v neděli na ledě Liberce. Byl rád, že čekání na jubilejní branku se nijak neprotahovalo. Trojnásobný nejlepší střelec extraligy mohl skórovat už ve třetí minutě, kdy po chybě Viktora Hübla své sólo neproměnil. Hübl jej ale před únikem fauloval a v přesilovce už se Balaštík prosadil.

Dobře věděl, že čeká na 200. branku. "Před týdnem mi to novináři připomínali. Doufal jsem, že nebude nějaké čekání. Na druhou stranu je to jen takový dílčí úspěch, ale potěší," řekl v rozhovoru pro ČTK Balaštík, který přidal ještě v české reprezentaci, v NHL v dresu Columbusu, v nižší zámořské AHL a také ve Finsku za Hämeenlinnu a ve Švédsku za HV 71 v součtu dalších 51 gólů.

Zlín v minulých pěti kolech vyhrál jen jednou, ale dnes opět zabral a na třetím místě ztrácí na vedoucí Vítkovice jen tři body. "Jsme rádi, že jsme bodovali naplno. Zasloužili jsme si to. Nehráli jsme špatně, měli jsme spoustu šancí. Sice jsme je nevyužili, ale naštěstí se nám na začátku třetí třetiny podařilo utéct a zápas rozhodnout," doplnil Balaštík.

Litvínov se doma se Zlínem neporadil >>>

Klíčové pro Zlín bylo, že mu po vyrovnání na 1:1 hned za 12 vteřin vrátil vedení Pavel Kubiš. "Měli jsme obavy z toho, že když dá Litvínov gól, tak ožije. Hned po buly jsme naštěstí odpověděli, dali jsme druhý gól a o přestávce si řekli, že výsledek ubráníme. Dali jsme ještě dva góly a to byl takový hřebíček do rakve pro Litvínov," dodal Balaštík, který si připsal už 14. trefu v sezoně, i když odehrál teprve 23. zápas.

Start sezony vynechal kvůli zlomenině nadočnicového a podočnicového oblouku po ráně pěstí od vítkovického obránce Richarda Stehlíka z přípravy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud