Hynek Preisler
15. listopadu 2009 • 23:07

Neudržitelný Červenka: čtyři body za 25 minut

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pan Neudržitelný! Slávistický útočník Roman Červenka sbírá body až se zázračnou lehkostí. Proti Liberci „udělal čtyři" a upevnil si v extralize v kanadském bodování zlatou příčku.



Zatím jich má 42. V Liberci mu na dvě branky a stejný počet nahrávek stačilo uvodních pětadvacet minut!

Čtěte více:
Slavia zničila Liberec, Červenka vyhnal Pince »

Za jeden zápas jste v extralize nasbíral nejvíce pět bodů. Nenapadlo vás po čtvrtém úspěchu, že byste mohl svůj rekord překonat?
„Ani ne. Já jsme se na to nesoustředil, při zápase se člověk snaží hrát co nejlépe. Každý bod potěší, jsem rád, že dávám góly a že sbírám body, ale že bych je už během utkání počítal nebo přemýšlel, zda udělám rekord, to opravdu ne."

Fakt vás ani po zápase nemrzí, že jste pak už žádný nepřidal?
„Asi je to taková ohraná písnička, ale důležité jsou tři body do tabulky. Opravdu jsem spokojený s těmi čtyřmi. Každý bod navíc je dobrý. Ani jednou za zápas mě nenapadlo, že už mám čtyři body."

Roman Červenka (vpravo) se postaral o dva góly a dvě nahrávky
Roman Červenka (vpravo) se postaral o dva góly a dvě nahrávky

Nešetřili jste se za stavu 5:0, byť třeba jen v podvědomí?
„Těžko říci. Když člověk vede takovým rozdílem, tak hraje uvolněněji, bez stresu a více si na ledě dovolí, ovšem nějak se šetřit se nevyplácí, z toho pak plynou akorát zranění, takže si myslím, že jsme se nešetřili."

Když jste hned na začátku druhé ztřetiny zvýšil na 4:0, neřekl jste si, že už je rozhodnuto?
„Tak to určitě ne. Rozhodnuto je vždy až po šedesáti minutách, ale jestli jsme to trochu cítil, tak až ve třetí třetině, kdy jsme dali gól na 6:1. To jsem opravdu věřil, že to by mělo být už hotové. Už jsme v Liberci jednou vedli před třetí třetinou 4:1 a ještě jsme stejně prohráli. Tohle se nedá podceňovat. Konkrétně v Liberci, který když dá gól, lidi ho ženou. Je to potom strašně těžké zastavit."

Vzpomínali jste na tento obrat?
„Vzpomínali jsme na něj. I po první třetině jsme si říkali, že sice vedeme 3:0, ale že to nic není, že se jedním gólem Liberec vrátí do zápasu. Hráli jsme dál stejně a proto jsme měli celý zápas pod kontrolou."

Přitom Liberec v předchozím zápase suverénně přejel Kladno 8:1. Jak to, že vám to s ním šlo tak snadno?
(Přemýšlí) „Těžko říci, jestli to bylo tím, zda Liberec dělal chyby, nebo jesli to bylo naším výkonem. Každý dělal, co měl. Plnili jsme taktiku, kterou trenéři zvolili. A dali jsme rychlé góly. To se pak hraje jinak. Nepolevili jsme, možná jen ve druhé třetině to chvíli nebylo ono, ale jinak jsme to měli ve svých rukách."

Jakou taktiku trenéři zvolili?
„Věděli jsme, že Liberec je ve formě a že po nás půjdou, ale my jsme na to byli připravení. Hlavně jsme chtěli dobře bránit střední pásmo a chodit do rychlých protiútoků. Dávat puky ze třetiny a snažit se ujet. Myslím, že tohle se nám kolikrát povedlo."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud