Hynek Preisler
12. listopadu 2009 • 20:35

Trapas Kladna. Osm branek během jedné třetiny!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Takhle zdrcující smršť česká extraliga nepamatuje! Kdo neviděl, neuvěří. Liberec nastřílel Kladnu během šestnácti minut ve druhé třetině osm branek! Zápas pak dohrával v exhibičním stylu. Zdecimované Kladno se dočkalo alespoň čestného zásahu.



Osm gólů během jedné třetiny? To česká extraliga nepamatuje. „Je to neuvěřitelné. Něco podobného jsem naposledy zažil asi tak v páté třídě,“ usmíval se liberecký útočník Tomáš Klimenta, autor dvou branek.

Hlasy trenérů
Jiří Kalous (Liberec):
"První třetina z naší strany nebyla dobrá, tam jsme byli s naší hrou velmi nespokojeni. Do druhé jsme si samozřejmě řekli nějaké pokyny a vyjádřilo se to i gólově, k čemuž nám přispěla i notná dávka štěstí.

Důraz, který jsme se snažili vytvořit, vyústil v branky. Po čtvrtém gólu se Kladno dostalo pod tlak, nám se začalo dařit kombinačně a všechno, na co jsme sáhli, nám tam začalo padat.

Druhá třetina byla z říše snů, třetí už se dohrávala v poklidu. Kaňkou pro nás je zranění Václava Nedorosta, který si vykloubil rameno. Počkáme si na vyjádření lékařů, ale nevidím to dobře.

Petr Nedvěd inkasoval koňara nad koleno, proto jsem ho ve třetí třetině šetřil, ale věřím, že bude do neděle připravený."

Petr Kasík (Kladno):
"Po první třetině jsme si řekli v kabině, že musíme ještě zlepšit bránění, a všichni viděli, jak to nakonec dopadlo.

Když dostaneme za deset minut čtyři góly, tak těžko můžeme vyhrát. Skóre 8:0 (za jednu třetinu) jsem za svou hráčskou ani trenérskou kariéru nezažil."

Kladno bylo zralé na ručník. Jeho obranná činnost se v prostřední části totálně sesypala. Ať Kladenští dělali, co dělali, všechno bylo marné. Nepomohl oddechový čas, ani střídání gólmanů. Miroslav Kopřiva inkasoval během necelých čtyř minut čtyřikrát a střídal.

V první třetině měl šestnáct úspěšných zásahů a byl stoprocentní. Během té druhé pustil za brankovou čáru každou druhou střelu... Jeho náhradník Lukáš Cikánek se nevedl o moc lépe. Během deseti minut inkasoval stejný počet branek jako jeho předchůdce.

Spíkr v Tipsport aréně ani nestačil opakovat střelce gólů. „Bartovič, Bartovič, Nedvěd, Klimenta, Derner, Holub, Klimenta, Víšek,“ bouřila Tipsport aréna nadšením.

Kanonádu rozjel chvíli po první přestávce neudržitelný Bartovič. Štastný gól nejprve musel potvrdit videorozhodčí. Malá pauza jako by hosty naprosto uspala. „Důležitý byl první gól, pak jsme se rozjeli. Po třetím gólu už to bylo volnější. Kladno jako by zapomnělo na zadní vrátka,“ řekl střelec prvních dvou gólů Milan Bartovič.

Bílí Tygři během druhé třetiny rozšířili svůj kanadský účet dohromady o neuvěřitelných 22 bodů! Z liberecké sestavy si alespoň bod nepřipsalo pouze šest hráčů...

A z nich Václav Nedorost ani nemohl, protože si ještě v první části po bodyčeku Murdocha vykloubul rameno a skončil v nemocnici.

„Nechci předjímat, ale nevypadá to dobře. Musím říci, že z toho mám těžkou hlavu,“ přiznal koiuč domácích Jiří Kalous. Ve třetí třetině už nehrál ani Petr Nedvěd, který si z druhé části odnesl „koňara“ nad kolenem. „V tomto případě jsem optimista,“ uzavřel Kalous s tím, že v neděli proti Slavii by měl kapitán Liberce nastoupit.

Bartovič: Takový zápas jsem nezažil >>>


Předehrávka 23. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Geus Okna Kladno 8:1 (0:0, 8:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Bartovič (Rýgl), 25. Bartovič (Kašpařík, Dušek), 26. P. Nedvěd (Podkonický), 26. Klimenta (P. Nedvěd, Jareš), 31. Derner (Rýgl, Bartovič), 31. Holub (Blatný, Plodek), 37. Klimenta (P. Nedvěd, Podkonický), 38. Víšek (Čakajík, Plodek) - 54. Horna (Bílek, Toman). Rozhodčí: Hribik, Minář - Bryška, Chytil. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Diváci: 4524.

Sestavy:

Liberec: Pinc - DeSantis, Čakajík, Hunkes, Holub, Spiller, Jareš, Derner, Rýgl - Klimenta, P. Nedvěd, Podkonický - Bartovič, Kašpařík, Nedorost - Blatný, Plodek, Víšek - Bárta, Dušek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Kladno: Kopřiva (26. Cikánek) - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, J. Dlouhý, Trončinský - M. Procházka, Patera, Tomajko - Rudovský, Bělohlav, Frolík - Horna, Kalla, Bílek - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud