9. září 2009 • 21:17

Kůrka nastartoval Budějovice: Reprezentace mi pomohla

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl tomu přesně rok, co doma Jihočeši v prvním kole nové sezony prohráli se Slavií 2:3. A přitom vedli 2:0. Vývoj středečního zápasu Mountfieldu s Litvínovem byl hodně podobný. Jen s tím rozdílem, že Budějovice vše zvládly na výbornou.



Porazily Reichla a spol. 4:1! „Je to povedený vstup do sezony, přesně, jak jsme si představovali," svěřil se budějovický útočník Tomáš Kůrka, autor prvního gólu zápasu.

Budějovice rozstřílely na úvod Litvínov »

Kvalita utkání nebyla nejvyšší, přesto si výhry musíte cenit, že?
„Rozhodně. Zvládli jsme to na jedničku, byli jsme všichni nervózní, jak se nám povede první zápas. Určitě se většina z nás vzpomněla i na minulou sezonu, kdy jsme první utkání doma smolně prohráli. Nechtěli jsme, aby se to opakovalo."

To se nestalo i díky tomu, že jste po úspěšné první třetině přidali v dalším dějství třetí a čtvrtý gól...
„V zápase samozřejmě byly určité momenty, kde se dalo něco udělat lépe, ale nás první dva góly nabudily a vůbec celkově se nám vydařil vstup do utkání. První dvě třetiny jsme byli opravdu lepší. Pak jsme se nechali zbytečně vylučovat a hra byla rozkouskovaná, ale zvládli jsme to."

Kdy jste si byli jistí výhrou?
„Za stavu 4:0 už jsme cítili, že to je náš zápas. Ale bylo důležité nepolevovat. Po většinu zápasu jsme lépe bruslili a šli víc po puku. To byl důvod naší výhry."

Na ledě jste působil svěžím dojmem, vstřelil jste branku. Pomohla vám k tomu i účast na Českých hokejových hrách v minulém týdnu?
„Rozhodně. Měl jsem pod kůží zápasy s velkým nasazením a motivací. Byla tam výborná atmosféra a to člověka hodně nabudí. Navíc se turnaj vyhrál, takže co víc si přát..."

Srovnávat průměrný zápas prvního kola extraligy a reprezentační akci, byť na startu sezony, asi nemá cenu, že?
„To nemá. (usmívá se) Je to rozdíl dvou tříd. Kdybych to měl srovnat, tak je to ještě o jednu třídu víc než třeba naše semifinále s Karlovými Vary z předminulé sezony."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud