9. září 2009 • 20:43

Haška zničily nájezdy, Pardubice dobyl Zlín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký návrat Dominika Haška do hokejové extraligy skončil pro Pardubice porážkou. Východočeši sice nad Zlínem vedli díky trefě Sýkory už z 9. minuty, v polovině zápasu ale Důras vyrovnal. Rozhodnutí tak musely přinést až samostatné nájezdy, ve kterých Dominátor ani jednou neuspěl.



Hašek při svém ostře sledovaném návratu mohl dlouho sledovat aktivitu spoluhráčů, Pardubice totiž začaly duel náporem.

Zápas jsme sledovali online »

První nebezpečnou šanci si však vypracoval až v šesté minutě Rákos, zlínský brankář Sedláček byl připraven. Jeho slavnější kolega si první ostrý zákrok připsal až v 9. minutě, kdy jej prověřil Záhorovský.

Hokejisté Zlína se radují z gólu Michala Důrase (vlevo)
Hokejisté Zlína se radují z gólu Michala Důrase (vlevo)

Vzápětí však udeřilo na druhé straně. Navrátilec ze švýcarského Davosu Sýkora vystřelil a obránce Míka nešťastně tečoval jeho pokus za záda bezmocného Sedláčka.

Vyrovnat mohl Rachůnek, ale poté získali díky přesilovým hrám navrch domácí. Ke druhému gólu jim však nepomohla ani 56 vteřin trvající převaha dvou hráčů v poli. Starý, Sýkora ani Špirko Sedláčka nepřekonali.

Souhrn 1. kola extraligy »

Početní výhody na přelomu první a druhé třetiny pomohly do příležitostí i Zlínu. Při Zohornově vyloučení byl blízko vyrovnání Leška, Hašek však byl připraven. Ve 28. minutě ale už kapituloval.

Po Kollárově přihrávce jej překonal v pádu Důras. Po vyrovnání hra negradovala, ale upadala. Nečekaně nevyprodaná ČEZ Arena příliš pohledných akcí neviděla, diváci zpozorněli jen ve 39. minutě při Vlachově šanci.

Dominik Hašek při svém návratu do hokejové extraligy proti ZlínuFoto Pavel Mazáč (Sport)

Třetí dějství bylo mnohem dramatičtější. Hned na jeho začátku zahrozil Rachůnek, po následném Divíškově vyloučení Kollár. Ani domácí nezůstávali pozadu a posunout Východočechy do vedení mohli Divíšek nebo Klejna. Nejblíže byl ale ke druhé brance ve 47. minutě Kubiš, jehož dorážka skončila na horní tyčce Haškovy branky.

Přestože oba celky ve své útočné aktivitě nepolevovaly, další gól už v normální hrací době nepadl. V nastavené pětiminutovce se neujala Špirkova střela ani drzý pokus Kubiše, ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. V těch byly úspěšnější hosté. Haška překonali Důras i Hamrlík, Starý a Špirko proti Sedláčkovi neuspěli.

HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
9. P. Sýkora (Divíšek, Čáslava) - 28. Důras (Kollár), rozhodující nájezd Důras. Rozhodčí: Pešina, Jebavý - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 8340.
Sestavy:

Pardubice: Hašek - Richter, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Kočí, M. Šeda - P. Sýkora, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Špirko, Somík - Cetkovský, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Rachůnek, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud