9. září 2009 • 20:35

Kometě zkazila návrat mezi elitu Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Ani fantastičtí fanoušci nepomohli Kometě na úvod hokejové extraligy. Brněnskou tvrz dobyla díky dvěma slepeným gólům ze druhé třetiny Plzeň, Dopitův gól deset minut před koncem kýžený zvrat nováčkovi nepřinesl.



Natěšení fanoušci hnali Kometu od počátku do ofenzivní hry. Oba týmy ale v první třetině spíše vyčkávaly na chybu soupeře a spoléhaly na zajištěnou obranu.

Zápas jsme sledovali online »

Plzeň působila pod vedením Mariana Jelínka, který se představil poprvé v extralize v roli hlavního kouče, jistějším dojmem. Hrála důrazněji, na což ale doplácela častějším vylučováním.

Souhrn 1. kola extraligy »

Právě v přesilovkách, které většinou odehrála v brněnském týmu Dopitova útočná řada, získávali domácí hokejisté územní převahu. Jenže stejně jako Plzeň byla i Kometa v koncovce neúspěšná.

Plzeňský Kracík před gólmanem Komety Brno Jiřím Trvajem
Plzeňský Kracík před gólmanem Komety Brno Jiřím Trvajem

Přesně trefit branku se nepodařilo ve vyložených šancích Pucherovi, Dopitovi ani Selingrovi. Hosté soupeře zatlačili nejvíce při dokonale sehrané přesilovce, v níž ale Vlasák ve vyložené šanci těsně minul.

Zcela jiný obraz nabídla druhá třetina, ve které Plzeň zrychlila a zpřesnila kombinační souhru. Získala výraznou územní převahu, které už nestačil odolávat v první třetině dobře chytající Trvaj.

Ve 22. minutě po Bendově přihrávce vstřelil Kovář vedoucí branku. Tlak Plzně ještě vzrostl a o tři minuty později po jednoduché kombinační akci našel Tvrdík zcela volného Hvilu, jenž podruhé překonal Trvaje.

Modrobílá šlechta Komety BrnoFoto Jaroslav Legner (Sport)

Po rychle inkasovaných brankách ztratila Kometa jistotu, jen s obtížemi se dostávala z vlastní třetiny a přechod do protiútoku vázl na nepřesných přihrávkách. Plzeň převzala režii zápasu a Brňany zachraňoval pouze Trvaj.

Z útlumu se Kometa dostala ve třetí třetině. Zvýšila bojovnost a zpřesnila protiútoky. Tlaku Brňanů ale dlouho odolával brankář Pöpperle, který kapituloval až v 50. minutě.

Akci bývalých znojemských opor Erata a Selingra zakončil Dopita. Aktivita domácích hokejistů ještě zesílila, k vyrovnání už ale nepomohlo ani několik pokusů o hru bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky:
50. Dopita (Erat, Selingr) - 22. Kovář (Benda), 25. Hvila (Tvrdík). Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 7200.
Sestavy:

Kometa Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Mojžíš, Křetínský, Houdek, Kántor, Ovčačík - Erat, Dopita, Selingr - Vondráček, Pucher, Dlouhý - Brabenec, Šindel, Klimt - Korhoň, Meidl, Vorel. Trenéři: Kýhos a Baďouček.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Kracík, Tvrdík - Stránský, Jan Kovář, Matějovský - Dvořák, M. Heřman, Adamský. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

 

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud