9. září 2009 • 19:57

Obhájci z Varů začali výhrou v Kladně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci hokejového titulu z Karlových Varů vstoupili do nové sezony O2 extraligy vítězstvím 5:3 na ledě Kladna. Západočeši se přiblížili triumfu už v první třetině, kterou vyhráli 3:0.



Obránce František Kaberle tak při svém návratu do Kladna musel strávit porážku.

Zápas jsme sledovali online »

Domácí nastoupili prakticky s úplně novou obranou, ale Západočeši si s ní v úvodu pohrávali. Hosty nastartovala parádní kombinace po ose Dobroň - Kristek - Melenovský, který v páté minutě načal střelecký účet sezony.

Lukáš Pech (vlevo) z Karlových Varů se raduje z gólu do sítě Kladna, přihlíží František Kaberle a brankář Miroslav Kopřiva Lukáš Pech (vlevo) z Karlových Varů se raduje z gólu do sítě Kladna, přihlíží František Kaberle a brankář Miroslav KopřivaFoto ČTK

Vzápětí sice Horna nastřelil tyč Mensatorovy branky, ale z protiútoku zvýšil Dej a na začátku 12. minuty se prosadil ještě Pech, když ještě předtím ve velké šanci Karlovarských selhal Košťál. Středočeši pak přečkali dvě vyloučení a do konce první třetiny již neinkasovali.

Souhrn 1. kola extraligy »

Ve druhé třetině se tým Geus Okna vzpamatoval. Bělohlav ještě reprezentačního gólmana Mensatora nepřekonal, ale v polovině zápasu už mu nenápadná střela Čurilly prošla za jeho záda.

V 33. minutě fauloval Kaberle unikajícího Kumstáta, ale Melenovský nařízené trestné střílení neproměnil. Za necelou minutu se na druhé straně prosadil Bělohlava a Západočeši už prohrávali jen o gól. Z následující spršky střel však již následně neuhodilo.

Jan Dlouhý z Kladna (vpravo) se snaží zastavit karlovarského Václava Pletku Jan Dlouhý z Kladna (vpravo) se snaží zastavit karlovarského Václava PletkuFoto ČTK

Domácí se snažili v závěrečné třetině dotáhnout náskok Energie, několikrát k tomu měli blízko, ovšem chyběl jim klid v koncovce. Naopak hosté se prosadili v 52. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem Skladaný vleže propasíroval puk za brankovou čáru. V 56. minutě dal Kladnu naději Tenkrát, ale při power play domácích definitivně rozhodl 66 vteřin před koncem obránce Němec.

HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:3, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky:
30. Čurilla (Bílek, Frolík), 34. Bělohlav (Čurilla, Bílek), 56. Tenkrát (Majeský, Kalla) - 5. Melenovský (Kristek, Dobroň), 6. Dej (Zaťovič), 12. Pech (Haščák, Pletka), 52. Skladaný (Melenovský, Dobroň), 59. Němec (Mucha). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3231.
Sestavy:
Kladno: Kopřiva - Toman, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, Dlouhý, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Tenkrát - Tomajko, Frolík, Kuchler. Rozhodčí: Müller a Kasík.
Karlovy Vary: Mensator - Mucha, Němec, Dobroň, Čutta, Hájek, Prošek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Haščák, Pech, Pletka - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud