Jiří Punčochář
6. srpna 2009 • 04:00

Kouč Komety trénuje po telefonu. A vyhrává

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už tři zápasy musela v přípravě na extraligu odehrát Kometa Brno bez svého hlavního trenéra. Vladimír Kýhos má operované koleno a tým sleduje zpovzdálí. Nováčkovi to zatím nevadí, všechna tři utkání vyhrál.



Na Kýhose se v přípravě lepí smůla. Napřed zmeškal první trénink na ledě, protože se mu na dálnici rozbilo auto, a pár dní nato musel na operaci s problémovým kolenem.

Minulé úterý mu definitivně zazlobil meniskus, poškozený delší dobu, a tři dny nato už kouč ležel na operačním stole.

Zatím prý absence vládce střídačky nezpůsobila nějaký zásadní zádrhel. To ale nic nemění na tom, že Kýhos by se rád dostal k mužstvu co nejdřív. Čas do začátku soutěže se krátí.

„Cítím se už dobře, ale nejraději bych už šel k mančaftu a na led. Zatím to zvládá asistent Venca Baďouček sám, jenže to v přípravě není nikdy ono. Mám svoje představy, které potřebuji do hráčů nalévat,“ povzdechne si.

V úterý ve Znojmě už byl alespoň na tribuně a z nouze tam alternoval v roli kouče na telefonu. Hned jak si všiml něčeho, co mu přišlo důležité probrat, volal Baďoučkovi na mobil.

Baďoučka teď potkává daleko větší zápřah, než by jako klasický asistent měl. Vede tréninky i zápasy, při nichž mu pomáhá trenér brankářů Vladimír Nadrchal.

„Teď to zvládnout jde, protože soupeři ještě nebyli tak silní. Problém jsme zatím neměli. Navíc kluci jsou v přípravě disciplinovaní a dělají, co mají. Ve dvou to ale bude lepší,“ míní Baďouček.

Jak jejich pracovní den vypadá? Pokud začíná trénink v devět dopoledne, zavolají si anebo se sejdou hodinu před ním. Proberou, co je potřeba, Baďouček pak jde na led a Kýhos na rehabilitaci. Stejně tak před odjezdem na zápas spolu mluví o taktice.

„Jisté drobnosti, které bychom každý řešili jinak, se sice vyskytnou, ale od toho jsme u mančaftu dva, abychom se doplňovali,“ tvrdí Baďouček.

Po zápasech spolu zase probírají, co je potřeba příště vylepšit. Posledně ve Znojmě měl Kýhos připomínky k napadání a k zakládání útoků. Zdá se mu, že systém, kterým chce hrát, se hráčům dostává do krve pomalu.

Proto zatím ani nepřeceňuje fakt, že Kometa v přípravě drží stoprocentní bilanci. „V přípravě nejde o výsledky, ale o hru. Tam máme určité mezery. Noví kluci si musí zvyknout,“ upozorňuje.

KOMETA V PŘÍPRAVĚ
Olomouc 3:1
Skalica 4:2
Znojmo 4:1

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud