7. února 2010 • 20:05

Přestřelka v Boleslavi skončila vítězstvím Vítkovic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 49. kole O2 extraligy s Vítkovicemi 5:6. V dramatickém utkání Ostravané rychle vedli 2:0 po dvou gólech Marka Kvapila, v polovině zápasu už byl však stav 3:3. V samém závěru dal vítězný gól Vítkovic na 6:4 Petr Vrána, snížení Petera Fabuše už na rozdělování bodů nic nezměnilo.



Úvodní minuty utkání vyšly výrazně lépe hostům z Vítkovic. Hned v páté minutě se mezi střelce zapsal útočník Kvapil. Po chybě domácí obrany ve vlastním pásmu se ke kotouči dostal Štefanka, který ho zavezl před domácího gólmana Schwarze a přihrál dobře postavenému Kvapilovi, který zakončoval do poloodkryté klece.

Souhrn kola >>>

Stejný střelec o necelé dvě minuty později zvyšoval vedení hostů. Tentokrát se po srážce dvou domácích hráčů s jedním z hostujících, po které byl pro domácí signalizován trest, dostal velmi lacino k puku a dojel nikým neatakován před Schwarze, kterého tentokrát vyškolil učebnicovým blafákem.

Hlasy trenérů
Luděk Bukač mladší (Mladá Boleslav):
"Pro nás to byl velmi důležitý zápas, proto jsme byli překvapeni naší hrou v úvodní třetině, kdy si necháme soupeře svým nasazením utéct o dvě branky.

Po domluvě o pauze se hra zlepšila, navíc nám pomohly využité přesilovky. Ale naším problémem opět bylo, že vyrovnáme a hned inkasujeme lacinou branku po těžko vysvětlitelných chybách a ztrátách kotouče."

Kamil Konečný (Vítkovice): "Můžeme být spokojeni se ziskem tří bodů, ale již méně s předvedenou hrou. První třetina nám vycházela dobře, byli jsme v tlaku a získali náskok. Druhá třetina už nám nevycházela, tak jak jsme na to v poslední době zvyklí.

Domácí i díky přesilovkám vyrovnali. V poslední třetině se hra trochu zvrhla, když si každý hráč hrál svou hru bez koncepce, podle toho i vypadá skóre. Každopádně nás mohou těšit ty tři body."

Hosté z Vítkovic během první třetiny výrazně rychleji bruslili a lépe kombinovali. Přesto domácí dokázali snížit. Po jedné z ojedinělých návštěv v pásmu Vítkovic se u zadního mantinelu dostal ke kotouči Fabuš, naservíroval ho před branku Štěpánka a z mezikruží se tvrdou ranou zapsal mezi střelce Macho.

Úvodní třetina přinesla také dva potěšující okamžiky, až na signalizovaný trest nebyl nikdo vyloučen a z domácí střídačky utkání sledoval zraněný útočník Pabiška.

Do prostřední části zápasu opět lépe vstoupili hosté. Dvoubrankové vedení jim vrátil Stehlík, kterému sice kotouč po přihrávce Štefanky zpoza branky nesedl, ale přesto skončil u levé tyče. Domácí ale nerezignovali a stav během pár okamžiků srovnali.

Pomohly jim k tomu dvě po sobě jdoucí přesilové hry. V té první se po 56 vteřinách prosadil Sýkora, který po profesorské přihrávce Krále neměl problém trefit prázdnou klec.

A byl to opět Sýkora, který využil nahození od modré a srovnal. To nevydržel vítkovický gólman Štěpánek a nechal se vystřídat Šindelářem. Domácí jednička Schwarz ale nevydržela v brance o mnoho déle; Vítkovice byly důrazné při dalším zakončení v jeho brankovišti a vedení jim vrátil Klimek.

Do branky se tedy postavila dvojka pro tento zápas Valent. Do konce třetiny náhradníci mezi tyčemi již neinkasovali, za jednobrankového vedení tak šly do šaten Vítkovice.

První polovina závěrečného dějství vyšla lépe domácímu týmu, který svého soupeře zatlačil do defenzívy. A po několika nevydařených pokusech se po právu domácí radovali z vyrovnávací branky.Postaral se o ní útočník Macho, když při nájezdu s dvěma svými spoluhráči na jednoho zvolil střelu. Ovšem Vítkovičtí šli opět velmi rychle do vedení, když po závaru před svou brankou kapituloval z hole Štefanky poprvé i náhradník Valent.

Definitivně o vítězství hostů ale nakonec rozhodla necelé dvě minuty před koncem nepochopitelná chyba obránce Kasíka, kterého obral o puk Vrána a jeho přesná střela skončila u pravé tyče domácí klece. Domácí sice stačili ještě po 29 vteřinách Fabušem snížit, ale potřetí vyrovnat se jim i při závěrečné hře bez gólmana nepodařilo.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 5:6 (1:2, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky:
15. Macho (Fabuš), 27. T. Sýkora (Král, Vrbata), 29. T. Sýkora (Král, Kasík), 49. Macho, 59. Fabuš (Jiruš, Lehikoinen) - 5. Kvapil (Štefanka), 7. Kvapil (Treille), 23. Stehlík (Štefanka), 31. Klimek (Krenželok), 52. Štefanka, 59. Vrána. Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0.
Diváci: 3660.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Schwarz (31. Valent) - Šterbák, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, J. Kasík, Jindra, Duben - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Nouza, Král, Handlovský - Hovorka, Vrbata, Gajovský. Trenéři: Bukač ml. a Šejba.

Vítkovice: Štěpánek (29. Šindelář) - Voráček, Stehlík, Sičák, Barinka, Jurečka, Rehák, Trnka - Treille, Štefanka, Kvapil - Klimek, Burger, Krenželok - Ujčík, Vrána, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud