7. února 2010 • 19:30

Litvínov vykradl rozjetou Spartu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALiZOVÁNO - Hokejisté pražské Sparty prohráli ve 49. kole O2 extraligy s Litvínovem 3:4. O výhře Severočechů rozhodl v 54. minutě obránce Karel Pilař, bývalý hráč Sparty. Pražané doplatili na svou nedisciplinovanost - všechny čtyři branky inkasovali v oslabení.ch.



Sparta si ale i přes prohru zajistila přímý postup do čtvrtfinále play off, protože Slavia, která je jejím nejbližším pronásledovatelem, podlehla v Pardubicích vysoko 0:8.

Souhrn kola >>>

Úvod utkání vyšel lépe domácí Spartě, která šla do vedení už ve čtvrté minutě zápasu; Kratěna přihrál od modré Brošovi a na jeho kličku byl Jaroslav Hübl v brance Litvínova krátký. Během první třetiny si ani jeden z týmů nevytvořil trvalejší tlak a spíše než z kombinačních akcí hrozili hráči obou celků z individuálních akcí.

Hlasy trenérů
Miloš Holaň (Sparta): "Samozřejmě nemůžeme být spokojení s prohrou v domácím prostředí. I když začátek jsme měli výborný, ve čtvrté minutě jsme šli do vedení a pak jsme celkem kontrolovali hru.

Náskok jsme mohli zvýšit ve druhé třetině, když jsme měli několik šancí. Ale potom jsme si naší nedisciplinovaností zápas sami prohráli."

Jiří Šlégr (Litvínov):
"Dnešní zápas musím zhodnotit pozitivně, i když po první třetině to vůbec pozitivní nebylo. Vůbec jsme nehráli hokej, s kterým jsme sem chtěli přijet.

Nebyl to výkon, s kterým bychom měli bojovat o play off. Pak si to ale kluci uvědomili a začali víc bruslit.

Navíc nám dnes vyšly přesilovky, i když jsme je paradoxně včera netrénovali. Dnes to rozhodlo zápas."

Sparta mohla dokonce svůj náskok v závěru třetiny navýšit, ale proti Tonově střele z bezprostřední blízkosti vytáhl Hübl výborný zákrok lapačkou.Ve druhé dvacetiminutovce několikrát zvonila tyčka. Nejprve po střele Jenáčka v 26. minutě, o tři minuty později pálil do brankové konstrukce i sparťan Vykoukal.

Sparta byla v polovině zápasu aktivnějším týmem, ale jasné gólové šance v podobě samostatných úniků postupně spálili Podlešák, Kratěna i Ton.Litvínov pak do puntíku naplnil heslo nedáš - dostaneš a v přesilovce v 38. minutě potrestal nedůraznou práci obránců Sparty před vlastní brankou. Jenáček dorážel puk za Přikrylova záda až na třetí pokus.

Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho. Jen pět vteřin před druhou sirénou využila přesilovku i Sparta. Výborný obešel obránce na modré čáře, přihrál Tonovi před branku a ten poslal Spartu znovu do vedení.Třetí třetinu nezačali domácí ideálně.

Rozhodčí vyloučil v krátkém časovém úseku dva sparťany a Litvínov využil přesilovku pět na tři už po šesti vteřinách. Z buly přihrál Lukeš Kubinčákovi a ten se nemýlil. Ještě hůř bylo pro domácí o 57 vteřin později. Svou druhou brankou poslal Jenáček v 46. minutě Litvínov poprvé v zápase do vedení.

Sparťanská odpověď přišla již o půl minuty později. Branku Hanzlíka ale hlavní rozhodčí uznali až po telefonické konzultaci s videosudím. V 53. minutě hrál Litvínov další přesilovku a dokázal, že ty se mu v zápase opravdu daří.

Pilař objel branku a zavěsil pod horní tyčku. Dalších branek se fanoušci i přes několik šancí na obou stranách nedočkali a Litvínov si tak připsal po výhře 4:3 důležité tři body.

HC Sparta Praha - HC Benzina Litvínov 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 4. Broš (Kratěna, Koreis), 40. Ton (D. Výborný, Vykoukal),
47. Jan Hanzlík (D. Výborný, Ton) - 38. Jenáček (Vopat), 45. Kubinčák (Lukeš),
46. Jenáček (Vopat, Kroupa), 54. Pilař (Kubinčák, Švarný). Rozhodčí: Hrubý, Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:4. Diváci: 6418.

Sestavy:

Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Koreis, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Ručinský - Látal, Langhammer, Podlešák - Hromas, Hrdel, Tůma. Trenéři: Volek a Holaň.

Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Skuhrovec, Kroupa, Kubát, Pojkar, Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Saulietis, Vopat, Jenáček - Majdan, Gerhát, Dragoun. Trenéři: Kučera a Šlégr.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud