7. února 2010 • 19:35

Plzeň dál válí, vítězství veze i z Třince

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Plzně se vítězstvím 3:1 v Třinci přiblížili zisku Prezidentského poháru, který letos premiérově získá vítěz základní části. Vyrovnaný souboj Západočeši na svou stranu strhli v závěrečné desetiminutovce, kdy Bomersbackův gól z přesilovky pojistil Hanzlík.



Neúčast centra Polanského i nejproduktivnějšího Oceláře Kohna, který v pátek obdržel trest ve hře, byla cítit. Domácí totiž v první části soupeře výrazně přestříleli, ale s muškou byli na štíru.

Souhrn kola >>>

Signalizovala to už šance ze druhé minuty, kdy Pospíšil po úniku v přečíslení jen vyprášil beton brankáře Pöpperleho. Jistotu v koncovce bez tradičního kolegy z útoku postrádal i Růžička, který v sedmé minutě zblízka nedotáhl velkou možnost v přesilovce.Plzeň šetřila střelami, ale celoplošným hokejem uměla udělat průvan.

Hlasy trenérů
Břetislav Kopřiva (Třinec): "Přestože se nám rozpadla sestava a chybělo několik hráčů, herně jsme na tom určitě nebyli špatně. Stačili jsme Plzni a myslím, že při hře pět na pět jsme měli v určitých momentech převahu.

Plzeň ukázala, v čem je její síla. Hraje pozorně, ví, kde kdo má hrát. Nešly nám přesilovky, tam jsme měli nějakou branku dát. Po druhém gólu už se stupňovala nervozita, některé šance jsme proto v závěru nedotáhli.

Milan Razým (Plzeň):
"Jsme spokojeni s vítězstvím, už méně s výkonem, který dneska nebyl optimální. Až na brankáře Pöpperelho, který chytal výborně a podržel nás ve vypjatých situacích.

Přestože se nám přesilovky nedařily, ten rozhodující gól jsme dali při naší jediné šanci v té přesilovce. Domácí nevyužili dvojnásobnou výhodu a to v třetí třetině rozhodlo o výsledku."

Vlasák pohrozil ranou do tyčky, v 13. minutě však domácí zaspali ve středním pásmu a Pitule si po sólu od modré čáry připsal střelou po ledě premiérový gól v extralize. Napodobit ho mohl domácí mladík Orsava, puk za Pöpperleho však ze skrumáže nepropasíroval.

Vyrovnání vyklíčilo až z tlaku Ocelářů v úvodu druhé části. Pospíšil po obléhání plzeňské branky nechal v 25. minutě vyniknout gólmana, ovšem o něco později se po individuální akci zbavil beka a bekhendem zavěsil. Úsilím o zvrat se Třinec nechal strhnout tak, že mu v 28. minutě ujel Heřman, ale Hamerlík vyřešil jeho blafák i gólovou dorážku dojíždějícího Vostřáka.

Domácím scházely Kohnovy pasy i v přesilovkách, které hráli bídně. Přesto byli mírně aktivnější: s nájezdem Hampla si však poradil Pöpperle a ve 46. minutě se zblízka nenechal přetlačit ani Martynkem. Plzni početní výhody také nešly, ale devět minut před koncem v ní paradoxně rozhodli.

Hosté si vzali oddechový čas a pak Bendově ráně z mezikruží pomohl za čáru posledním dotykem Bomersback.Když Oceláři nevyužili 101 sekund hry pět na tři, jejich osud se naplnil. Vítězství hostů zpečetil Hanzlík. Třinec se v závěru při přesilovce ještě vrhl do power play, ale bez efektu.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 27. Pospíšil (Martynek, Seman) - 13. Pitule (M. Heřman, Stránský), 51. Bomersback (Benda, Vampola), 57. Jiří Hanzlík (Stránský, Vlasák). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1.
Diváci: 3100.

Sestavy:

Třinec: Hamerlík - Zíb, Platil, Seman, Malec, Cartelli, Kania, Lojek, Andersons - D. Květoň, Peterek, M. Růžička - Pospíšil, Bonk, Martynek - V. Polák, Hampl, Tomas - Orsava, Ostřížek, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Plzeň: Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O'Brien, Jeřábek - Bomersback, Jan Kovář, Vlasák - Adamský, Vampola, Dvořák - P. Vostřák, Tvrdík, Hvila - Stránský, M. Heřman, Pitule. Trenéři: Jelínek a Razým.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud