2. února 2010 • 22:47

V Liberci si zase mohou jen nadávat

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je neomluvitelné! Podobná slova sebekritiky zaznívají zpod Ještědu v poslední době často. Bílí Tygři se totiž stávají mistry ve ztrácení téměř vyhraných zápasů. Proti Třinci Liberec ještě čtyři minuty před koncem vyhrával 2:1, jenže během 51 vteřin dostal dva góly a prohrál 2:3.



Když trenér domácích Jiří Kalous odcházel ze střídačky, lehce nakopl hrazení. Gesto bylo jasné. Zmar. Zmar. Zmar. „Těžko to koušu, opravdu těžko,“ přiznal Kalous.

„Pět minut před koncem jsem stoprocentně věřil v naše vítězství, ale bohužel jsem udělali dvě obrovské a neomluvitelné chyby v našem obranném pásmu. A stálo nás to výsledek a veledůležité body a do závěru základní části trochu  klidu,“ hořekoval Pavel Kašpařík.

Těžce to nesl. Podobný kolaps totiž zažil i před čtrnácti dny. To zase Liberečtí vedli se Zlínem po první části 3:1, ovšem během sedmi minut druhé inkasovali čtyřikrát...  
„Je to hrozné. Ve třetí třetině jsme byli lepší, dali jsme gól na 2:1 a hráli jsme ofenzivně. Ale zase jsme udělali šílené chyby v obraně. Celá pětka jsme si dvakrát nerozebrali hráče soupeře. To je neomluvitelné,“ řekl usouženě obránce Martin Rýgl.

Liberec přišel o body v posledních minutách >>>

Závěrečný tlak a power play už nebyl nic platný. „Poslední dvě minuty ale byly dost těžké. Stejně jako závěr druhé třetiny, kdy měli domácí obrovský tlak a my jsme se vůbec nemohli dostat z pásma,“ přiznal gólman Třince Peter Hamerlík. Třikrát mu v utkání pomohlo i štěstí, když útočníci nedokázali trefit odkrytou bránu.

Poražené včera snad mohlo těšit jen to, že body ztráceli vesměs všichni jejich soupeři o předkolo play off. Třinec si výhrou definitivně zajistil play off.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud