2. února 2010 • 19:23

Šlégr zranil Pabišku. Jeho stav ale není vážný

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Uf. Na českém ledě šlo znovu o zdraví. Boleslavský útočník Lukáš Pabiška skončil ve střešovické vojenské nemocnici, kam byl po zákroku Jiřího Šlégra u mantinelu letecky přepraven s podezřením na poškození krčních obratlů. To se však podle informací, které byly večer k dispozici, naštěstí nepotvrdilo. K téhle dobré zprávě si domácí připsali bonusový bod za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.



V extralize jde do tuhého. Hlavně týmy na hraně desítky dávají do hry maximum. Body ze vzájemných soubojů, jako tomu bylo v případě Mladé Boleslavi a Litvínova se počítají dvojnásob. Včera však bylo ve hře mnohem víc než jakákoliv hokejová trofej.

Boleslav udolala Litvínov až po nájezdech >>>


Běžela teprve pátá minuta, když se to stalo. Obránce Šlégr dohrával souboj, strčil do předkloněného Pabišky, který narazil hlavou na mantinel. Z tribun se ozval nejdřív pískot, potom však hlediště ztichlo. Kolem ležícího nešťastníka se začali shlukovat zdravotníci, na ledě se objevila nafukovací fixační podložka.


Hráč však hýbal nohama i rukama, což bylo dobré znamení. Když se zpevňujícím límcem kolem krku opouštěl kluziště, dokonce stačil fanouškům skandujícím jeho jméno zamávat. „Žádné bezvědomí tam nebylo, normálně s námi komunikoval, ale brněla ho levá paže,“ popisoval Libor Blažek, lékař domácího týmu.

Šestadvacetiletý útočník přesto putoval vrtulníkem do vojenské nemocnice ve Střešovicích. „Protože jsme měli podezření na zlomeninu obratle, putoval vrtulníkem rovnou do Prahy, protože v boleslavské nemocnici není neurochirurgie,“ vysvětlil Blažek. „Vyšetření na počítačovém tomografu je při podobných úrazech standardní, aby se vyloučilo případné vážné zranění.“ To se naštěstí nepotvrdilo.

Pabiška odvážen zdravotníky.Foto ČTK

 

 

Oddechl si i samotný Šlégr, který nastoupil teprve ke svému druhému utkání po více než čtyřměsíční pauze. „Ten kluk skončil v nemocnici, což mně samozřejmě není příjemný,“ řekl. „Nemyslím si ale, že by to z mé strany bylo nějak zákeřné. Naopak jsem do souboje nešel plnou silou, jen jsem to dohrál. Jsem rád, že bude v pořádku.“

Pabiška odvážen zdravotníky.
Pabiška odvážen zdravotníky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
10
Finále
Články odjinud


Články odjinud