Miroslav Horák
22. ledna 2010 • 20:24

Pardubice smetly Liberec a už jsou druhé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby po blonďaté Ivetce nastoupili na pódium Rolling Stones. Obří obrodou prošly Pardubice v partii s Libercem. Po darebné půlhodině rozehrály velmi svižnou jízdu s náznaky exhibice. Liberec sice vedl, duel však dohrával ve zbídačeném stavu. A Nedvěd prskal...



Co stálo v pozadí zásadního obratu? Pro Liberec kritický moment ze 33. minuty. Nedvěd při stíhání puku vjel s jedním z protihráčů za branku, kde se pohyboval i Hašek a rozjetému útočníkovi zkřížil cestu – Nedvědovi nezbylo nic jiného než do gólmana lehce strčit. Dominátor se skácel k zemi. Dvě minuty za nedovolené bránění!

Byl to velmi přísný verdikt, spíše chybný. Však také Nedvěd nemohl uvěřit, že je odvelen na trestnou lavici, za arbitry dorážel a vysvětloval jim svůj pohled. Byl vytočený, cítil křivdu.

„Dominik si do mě najel a upadl. Udělal to hodně šikovně, on to ví. S tím se nedá nic dělat. Pokud pro to rozhodčí nemá cit, je to problém,“ prohlásil Nedvěd naštvaně.

Před očima měl stále tu situaci. Nemohl se Haškovi vyhnout. „Nebylo kam,“ skoro přísahal. „Za tou brankou nejsme na parkovišti… Dominik jel z pravé strany a vrací se doleva, to je zvláštní, ne? Věděl, že tam jedu. Udělal to vyčůraně. Dobrá. Ale ze strany rozhodčího to bylo sbohem rozume.“

Klíčovou chvíli Hašek hodnotil samozřejmě jinak. „Šel jsem za branku rozehrávat puk a někdo do mě zezadu drcnul ramenem. Já to neviděl, takže to těžko můžu komentovat. Hned jsem si myslel, že to byl faul. Ale těžko k tomu říct víc, vzadu oči nemám.“

Za necelou minutu se Nedvěd vracel na střídačku. Po klasické souhře Kolářova útoku se ale dlouho z lavice hříšníků nezvedal, k velké radosti fandů. Ti vytrvale bušili na plexi za zády kapitána.

S Libercem to zamávalo. Za další dvě minuty Rýgl nedokázal zastavit Sýkoru dovoleným způsobem a faulovaný kanonýr z trestného střílení pokořil Leinonena, chvilkový záskok za Pince.

Poslední šance pro Tygry zasvítila zkraje poslední části: 31 vteřin pět na tři. Nic z toho, Hašek čapal bezvadně. Veterán upoutal zejména čtyřmi perfektními zásahy v krátkém sledu ve 48. minutě, na tribunách to bouřilo. A jeho parťáci se nechali inspirovat, Tygry zadusili dalšími třemi trefami.

Liberec spadl do kritické bídy, pošesté v řadě prohrál, z posledních jedenácti utkání desetkrát...

HC Eaton Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 34. Starý (Koukal, Kolář I), 35. P. Sýkora z trestného střílení, 51. Pineault (Somík, Kolář II), 52. Cetkovský (Semorád, Kousal), 57. Semorád (Pineault, Zohorna) - 6. Blatný (Ondřej).
Rozhodčí: Husička, Hribik - Vengřín, Poruba.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 1:0.
Diváci: 9126.

Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, MacKenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Zohorna, Kousal, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Liberec: Pinc (35. pouze na trestné střílení Leinonen) - Jareš, Derner, Čakajík, Malkamäki, Moravec, Rýgl, Holub - Bartovič, Nedvěd, Matějovský - Vantuch, Kašpařík, Podkonický - Špaček, Plodek, Víšek - Ondřej, Blatný, Dušek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud