Jakub Hlaváč
13. prosince 2009 • 19:44

Rozjetý Zlín zničil i Spartu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Sparťané mají znovu problémy. A ne nějakého malicherného rázu. Z posledních pěti zápasů vyhráli jen jeden, pořádně se nemůžou spolehnout na svého gólmana. Výsledkem je i to, že se nedokáží vyrovnat předním mužstvům tabulky. Dnes je Zlín hravě přehrál 5:2 a udržel se v čele extraligy.



Už se zdálo, že je Sparta definitivně vyléčená. Pod novou trenérskou dvojící vyhrála šest prvních utkání, lebedila si v nově nabyté pohodě. Jenže teď se znovu zapletla do nepříjemné změti porážek. Z posledních pěti duelů vyhrála jen jediný, v pátek s Mladou Boleslaví. O dva dny později ale znovu hrála v křeči.

Souhrn kola >>>

„Trochu se mi zdá, jako bychom měli z předních celků strach, už do zápasu nastupujeme s obavami, s přehnaným respektem k soupeři,“ přemítal po utkání se Zlínem trenér Miloš Holaň. Jeho svěřenci prohrávali od první minuty, na svého soka nestačili v nasazení, vůbec ho nebyli schopní přehrát.

„V první třetině jsme na ledě snad ani nebyli. Všichni hráči by si měli sáhnout do svědomí,“ zlobil se Holaň.

„Nemyslím si, že by rozhodl první gól. Ještě jsme měli 60 minut na obrat. Jenže, když sami nedokážeme dát aspoň tři branky, tak vítězit nebudeme,“ bědoval útočník Tomáš Netík, nad slabou produktivitou svého týmu.

A ještě v jednom byl mezi Spartou a Zlínem jednoznačný rozdíl – Moravané měli na své straně vynikajícího brankáře. Jakub Sedláček, své spoluhráče dokázal po jejich chybách podržet. Třikrát se na něj řítil samotný sparťan, třikrát ze souboje vyšel vítězně devatenáctiletý gólman. „Chytal výborně, ale to platí celou sezony,“ chválil kouč Venera svou oporu.

Domácí mají v brankovišti naopak velké problémy. Jan Chábera i Petr Přikryl jsou schopní předvést vynikající zákrok, ale daleko častěji na sebe upozorňují lacinými góly. Ani včera nemohl být Chábera se svým výkonem spokojený, ostatně ve 32. minutě za stavu 0:3 střídal. V tu chvíli už byly body pro Spartu ztracené a nic na tom nezměnilo její následné vzepětí.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 35. Ton (D. Výborný, Gulaši), 53. D. Výborný - 1. F. Čech (Leška, Balaštík), 23. Kubiš (Sivák), 32. Důras (Rachůnek, Nosek), 49. Balaštík (Leška, F. Čech), 59. Kubiš (Sivák). Rozhodčí: Minář, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:11, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 6068.

Sestavy:

Sparta Praha: Chábera (32. Přikryl) - Vydarený, Gulaši, Bolf, Jan Hanzlík, Macholda, J. Mrázek, Cunik - Netík, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Látal, Langhammer, Ručinský - Podlešák, Hrdel, Kafka. Trenéři: Volek a Holaň.

Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček, Kučný, Galvas - Balaštík, Leška, F. Čech - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Finsterle, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud