13. prosince 2009 • 17:36

Vampola sestřelil Slavii pěti body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Hokejisté Plzně zvítězili v dnešním 33. kola extraligy na ledě Slavie 7:5 a pěti body za tři branky a dvě asistence zařídil kanonádu Indiánů Petr Vampola. Západočeši oslavili osmé vítězství za sebou a zůstávají v tabulce druzí o skóre za vedoucím Zlínem.



Plzeňský kapitán Martin Straka díky jedné přihrávce bodoval už v šestnáctém utkání za sebou. V dresu Pražanů si dva hráči připsali po čtyřech bodech; Michal Vondrka vstřelil tři góly a na jeden přihrál, nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka zaznamenal čtyři asistence.

Souhrn kola >>>

Zápas sledovala slušně zaplněná O2 Arena, na čemž se podíleli velkým dílem plzeňští fanoušci, kterým zřejmě vyhovoval i brzký start v 15:00. K vidění byl zajímavý zápas, který se hrál v rychlém tempu. Odpoledne plné gólů odstartovala Slavia. V páté minutě Červenka vyhrál vhazování, Vondrka přistrčil puk Slobodovi, který si povedenou střelou od modré čáry připsal svou první trefu v sezoně.

Hlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): "Po prvním zápase Plzně v sezoně u nás jsem řekl, že tady předvedla nejlepší výkon a znovu ho zopakovala. Hraje velice nátlakově, její agresivní styl žádnému mančaftu nesedí. Tento styl jí vynáší pozice, na kterých je.

My jsme do utkání dobře vstoupili, ale pak jsme si bohužel nechali dát do šatny při našem oslabení smolný gól na 1:2, kdy jsme sami připravili soupeři šanci. Pozitivní je, že jsme se dokázali dvakrát dotáhnout. Vážím si toho, že se hráči dokázali do utkání vrátit i za stavu 3:7.

Mrzí nás porážka, ale od kvalitního soupeře nás musí jen posunout dál. Pro Orcta byl zápas těžký v tom, že na tomto úzkém kluzišti chytal zápas bez jediného tréninku. Jeho výkon byl tím poznamenaný, určitě nebyl ideální."

Marian Jelínek (Plzeň):
"Jeli jsme samozřejmě na Slavii s tím, že tady chceme bodovat, protože se nám se Slavií v této sezoně zatím nedařilo a získali jsme jediný bod. Byli jsme hladoví, bylo to vidět. Chtěl bych mužstvu poděkovat, protože podalo heroický výkon. Hlavně z toho důvodu, že Slavia dvakrát vstala, dotáhla se a je to psychicky velice náročné.

Tady na malém kluzišti je pak tlak enormní. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, protože jsme hráli de facto doma. Je příjemné vidět na cizím stadionu více modré barvy. Velice nám pomohli



Hosté vyrovnali ve 14. minutě, kdy po pravé straně projel Vampola, oklamal Žižku s Orctem, zajel za branku a zasunul puk u volné pravé tyčky. Západočeši byli i nadále nebezpečnější. Scofield byl ale v 18. minutě v šanci faulovaný Vondrkou. Vzápětí byl vyloučen za vyhození puku mimo hřiště i Drtina a Slavia se bránila 48 vteřin ve třech proti pěti.

Strakovu střelu chytil Orct, ale již při hře proti čtyřem Pražanům se trefil 25 vteřin před pauzou znovu Vampola, když mu připravil střeleckou pozici nešťastně slávista Tomica. Hned po 36 vteřinách druhého dějství dovršil Vampola čistý hattrick, když po odrazu puku od zadního mantinelu dorážel puk do prázdné branky. Na tři trefy tak úspěšný střelec potřeboval jen sedm minut a 12 vteřin.

V 25. minutě vyrazil Orct Dvořákovu střelu před Vostřáka, který snadno zvýšil na 4:1 a do branky domácích se postavil Neruda. Za 66 vteřin odpověděl Vondrka, který stihl za dalších 64 sekund i druhý gól. V oslabení mu nabil Červenka, ale Slavia se z kontaktního gólu dlouho neradovala.

Nerudu totiž v 29. minutě, když hrála Plzeň v oslabení, překonal Dresler. Pak trefil Beránek jen tyč, což si nechali sudí potvrdit u videorozhodčího. A těsně po polovině utkání prostřelil Benda Nerudu od modré mezi betony a bylo rozhodnuto.

V dalších minutách se domácí marně snažili zkorigovat stav a ještě pozměnit svou neúspěšnou domácí bilanci posledních týdnů. V 43. minutě ale Neruda v rohu vyhodil puk po mantinelu jen ke Stránskému a devatenáctiletý útočník snadno docílil své první trefy v extralize. Slavia se ale nevzdala. V 51. minutě se trefil v přesilovce Hruška a za pět minut dovršil hattrick Vondrka. Hosté ale při Vampolově následném trestu odolali a závěrečné drama nedopustili.

Byli jsme jasně lepší, tvrdí Vampola >>>

Vondrka: Můj hattrick na výhru nestačil >>>

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 5:7 (1:2, 2:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Sloboda (Vondrka, Červenka), 26. Vondrka (Kůrka, Červenka), 27. Vondrka (Červenka), 51. Hruška (Beránek, Drtina), 56. Vondrka (Červenka, Kůrka) - 14. Vampola (Vlasák), 20. Vampola, 21. Vampola (Modrý), 25. Vostřák (Dvořák, Straka), 29. Dresler (Vampola, Adamský), 32. Benda (Jiří Hanzlík, Vampola), 43. Stránský. Rozhodčí: Jebavý, Kubeš - Lhotský, Rozlílek.
Vyloučení: 6:7, navíc Modrý (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 7369.

Sestavy:

Slavia: Orct (25. Neruda) - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Sloboda, Kolařík, J. Drtina - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, Sklenář, M. Čermák - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O'Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Bomersback, Scofield, M. Heřman - Stránský, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Zdeněk Orct nebude na zápas proti Plzni v dobrém vzpomínat.
Zdeněk Orct nebude na zápas proti Plzni v dobrém vzpomínat.


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud