29. listopadu 2009 • 20:28

Plzeň zdolala lídra z Vítkovic a jde na druhé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Plzně vyhráli ve Vítkovicích 4:3 a bodově dostihli svého soupeře na čele extraligové tabulky. Západočeši v úvodních dvou třetinách domácí celek herně i střelecky převálcovali a získali v nich rozhodující náskok. Vítkovice v závěru snížily, ale na víc neměly a po čtyřech vítězstvích prohrály.



Na souboj prvního se čtvrtým celkem extraligy to nevypadalo ani omylem. Domácí si se zvýšenou opatrností hleděli elitní formace plzeňského lídra Straky, jenže o to více jim zatápěly ostatní řady soupeře. Plzeň domácí v první části až nečekaně převyšovala.

Souhrn kola >>>

Štěpánek se nestačil ohánět, ale Západočeši z výrazné střelecké převahy vytěžili jedinou trefu. Ve 14. minutě se Benákova rána odrazila od brusle vítkovického beka Voráčka na hůl dojíždějícího Heřmana, který neomylně zavěsil. Další možnost na sebe nedala dlouho čekat. Po vhazování se kotouč odrazil k Vlasákovi, který však zblízka zamířil do Štěpánka.

Hlasy trenérů
Alois Hadamczik (Vítkovice): "Plzeň hrála velmi dobře a vyhrála zaslouženě. Byla hodně aktivní, líp bruslila a měla lepší pohyb.

Hráčům nejde upřít snaha, ale když jste všude o krok později, pak žádný systém nefunguje. Vůli nemohu mužstvu upřít, zkoušeli jsme změny, ale Plzeň dnes byla lepší."

Marian Jelínek (Plzeň):
"Jeli jsme sem s tím, že budeme hrát aktivně a to se nám povedlo. Vsadili jsme na celoplošný hokej plný pohybu, byly z toho příležitosti a čtyři góly.

Musím ocenit výkon celého mužstva a hlavně mladíků, kteří dnes nastoupili. Podali fantastický výkon."


Vítkovice v první dvacetiminutovce zaujaly pouze produktivitou. Z první větší možnosti dosáhly vyrovnání, když v přesilovce puk kolem pravého betonu ležícího brankáře Francouze zasunul Kvapil.



Plzeň to ale nerozhodilo. Její tlak měl ve druhém dějství místy až drtivou sílu a vedoucí celek soutěže odsoudila do role učedníka. Už po 38 sekundách prostřelil Štěpánka špatně pokrytý Vostřák. Sólo pak promarnil Straka, vzápětí se však váhající vítkovickou obranou po pravém křídle protáhl Adamský a pod Štěpánkovou vyrážečkou zavěsil potřetí.

Domácí byli proti lehkonohým a důrazným hostům úplně bezradní. Přesto je do zápasu vrátil Svačina, který po ojedinělé akci ve 29. minutě prostřelil Francouze. Rozložení sil se tím však nezměnilo.

Ostravané často na dlouhé sekundy úpěli uzamčeni ve vlastním pásmu, pasivně sledovali plzeňské víření a sprchu střel na Štěpánka. Ten se překonával, ale na bombu Modrého v 37. minutě i vinou zakrytého výhledu nezareagoval. I poměr ran na branku byl výmluvný: 14:40.

Až v závěru se hra vyrovnala a Vítkovice dokonce zadělaly na drama, když Klimek zblízka dorazil Burgerovu střelu. Vostřák vzápětí trefil jenom tyčku, ale díky špatnému střídání domácích se Plzeň nemusela bát závěrečného tlaku a tři body si pohlídala v přesilovce.

HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)


Branky a nahrávky: 16. Kvapil (Sičák, Burger), 29. Svačina (Stehlík, Klimek), 49. Klimek (Burger) - 14. Heřman (Benák), 21. Vostřák (Straka, Vlasák), 25. Adamský (Hvila), 37. Modrý (Jan Kovář, Stránský). Rozhodčí: Hradil, Jebavý - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3991.

Sestavy:

Vítkovice: Štěpánek - Kuboš, Stehlík, Jurečka, Trnka, Sičák, Voráček, od 25. navíc Rehák - Treille, Štefanka, Hubáček - Klimek, Burger, Kvapil - Ujčík, Vrána, Svačina - R. Hruška, Roman, Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Plzeň: Francouz - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Plzeňstí jdou do vedení.
Plzeňstí jdou do vedení.



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud