29. listopadu 2009 • 20:00

Boleslav přehrála na domácím ledě Třinec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Mladá Boleslavi po dvou porážkách zabrali a zdolali v 29. kole extraligy doma Třinec 4:3. Shodně dvě trefy si v dresu vítězů připsali kapitán Richard Král a Michal Macho, čerstvá posila Středočechů z Plzně Jaroslav Kracík zaznamenal jednu asistenci. Oceláři za poslední čtyři zápasy získali jen dva body za výhru v prodloužení na ledě Slavie.



Třinec nastoupil bez kapitána Peterka a Mladá Boleslav měla v úvodní části více šancí. V šesté minutě se také dočkala vedení, když Žabkovu střelu od modré čáry tečoval Král. Vzápětí byl na dvě plus dvě minuty vyloučen domácí Sýkora, Schwarz nejdříve podržel svůj tým při střele Polanského z voleje, ale v 10. minutě už zužitkoval početní výhodu střelou od modré čáry Cartelli.

Hlasy trenérů
Vladimír Čermák (Mladá Boleslav):
"Potřebovali jsme se po dvou nepovedených utkáních chytit. Věděli jsme, že přijelo velice silné mužstvo v útoku, tak jsme se snažili hrát zodpovědně odzadu.

Podařilo se nám v první třetině dát góly a tím jsme se trošku nastartovali. Jsem rád, že si mužstvo další dvě třetiny plnilo, i když ne na sto procent, obranné úkoly, a že jsme utkání dovedli do vítězného konce.

Břetislav Kopřiva (Třinec):
"Já si myslím, že se nám vymstil neprofesionální přístup hráčů v první třetině, protože to nemělo vůbec nic společného s tím, jestli chceme venku uspět.

Soupeř nám utekl na dva góly a mohli jsme tu třetinu prohrát ještě výrazněji. Od druhé třetiny mužstvo po důkladně domluvě samozřejmě začalo bojovat, vytvořili jsme si tlak a měli jsme i určitou převahu.



Za necelé dvě minuty ale ukázal své umění opět mladoboleslavský kapitán Král, který po samostatné akci trefil levý horní roh Hamerlíkovy branky. Potom netrefil dobře puk před brankou Kracík a třinecký gólman pokryl i Kasíkovu ránu. Šance na vyrovnání nevyužili Bonk a Hampl a v 18. minutě zvýšil na 3:1 při Zíbově trestu Macho, který se trefil do stejného místa jako Král. Hamerlíka vystřídal v třinecké brance Duba.

Druhá třetina patřila více Ocelářům, kteří svůj nápor zužitkovali v 29. minutě díky Polanskému, jenž uklidil do sítě zapomenutý puk. Třinec se pak ubránil v oslabení, ale v 33. minutě mohla zvýšit Mladá Boleslav, jenže Pabiška ani Sup do odkryté branky kotouč neprotlačili. Následovaly další nebezpečné akce hostů a v 35. minutě trefil ve stoprocentní šanci Kohn jen levou tyč.

Domácí získali znovu dvoubrankový náskok v 44. minutě, kdy v přesilovce zamířil opět z levého kruhu přesně k pravé tyči Macho a stejně jako Král si připsal druhou trefu v utkání. Za tři a půl minuty ale prostřelil z úhlu Schwarze Kohn a opět zápas zdramatizoval. Oba týmy pak nevyužily své početní převahy a gól napadl ani v závěrečné power play.

Souhrn kola >>>

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Král (Žabka, Sup), 12. Král (Žabka), 18. Macho (Kracík), 44. Macho (Lehikoinen) - 10. Cartelli (Bonk, D. Květoň), 29. Polanský (Martynek, D. Květoň), 48. Kohn (Hampl, Lojek). Rozhodčí: Šindler, Homola - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 3385.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský. Trenéři V. Čermák a Šejba.

Třinec: Hamerlík (18. Duba) - Cartelli, Malec, Zíb, Hrabal, Lojek, Andersons, Výtisk - D. Květoň, Bonk, Polák - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Hampl, Martynek - Pospíšil, Kanko, Mičulka. Trenéři: Marek a Kopřiva.



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud