29. listopadu 2009 • 19:27

Kometa na Spartu nestačila a opět prohrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Přesnější koncovka zajistila hokejistům Sparty Praha vítězství 5:3 v Brně nad posledním týmem tabulky Kometou ve 29. kole O2 extraligy. Rozhodující náskok získala Sparta hned v první třetině, kdy trestala pohotově chyby protivníka lacinými góly. Brňané se sice po slibném úvodu ještě střelecky vzchopili v závěru zápasu, kdy už ale pouze stačili zkorigovat výsledek.



Kometa se sice zakousla hned od úvodních vteřin do svého soupeře, ale Spartě stačil první útok ke vstřelení branky po pouhých 38 sekundách. Při útoku do otevřené obrany po Koreisově přihrávce brankáře Hoviho překonal Broš.

Souhrn kola >>>

Brňany nešťastný start nezlomil, po vyloučení Podlešáka za pouhých sedm sekund využil přesilovku ve vyrovnání Dlouhý. Gól domácí hokejisty vyburcoval k ještě vyšším obrátkám, s agresivním pojetím měla Sparta značné problémy.

Hlasy trenérů
Mojmír Trličík (Brno):
"Chtěli jsme na Spartu hned od začátku vyvinout tlak, což se nám podařilo. Měli jsme výborný nástup a velkou šanci hned po deseti sekundách.

Bohužel jsme z následného protiútoku inkasovali gól. Podařilo se nám v přesilovce vyrovnat, ale další obdržená branka v oslabení a stav 1:3 po první třetině nás hodně srazil.

Dostávali jsme se z útlumu celou druhou třetinu. V poslední části jsme se pokusili zápas zvrátit bojovností.

V tomto směru jsme si vedli dobře. I když jsme prohrávali o dva góly, vsadili jsme na power play a chtěli do poslední vteřiny hrát.

Miloš Holaň (Sparta):
"Čekali jsme tlak soupeře, který také přišel hned v prvním střídání. Paradoxně jsme hned z protiútoku vstřelili gól. Všechno jsme uhráli hned v první třetině. Ve druhé jsme měli šance, abychom vedli vyšším rozdílem, ale neproměnili jsme je.

V závěrečné dvacetiminutovce nás dostali domácí hokejisté pod tlak, výsledek jsme si ale pohlídali."


Při její přesilovce se dokonce takřka nedostala do útočného pásma soupeře, neboť i ve čtyřech aktivním napadáním soupeře nedali Brňané soupeři šanci rozehrát kombinační akci. Odvážné pojetí přivádělo domácí diváky do varu. Jenže zářící Kometa rychle zhasla.

Elán domácího týmu uhasil po necelé čtvrt hodině druhý nejlepší extraligový střelec Ton, jenž při vlastním oslabení vystihl nepřesnou přihrávku soupeře, rychle si našlápl do sóla a po blafáku chladnokrevně překonal Hoviho.

Od toho okamžiku už převzala taktovku nad vývojem utkání Sparta. Jednodušeji a efektivněji kombinovala a hlavně důrazněji zakončovala. V 17. minutě přidal třetí branku v přesilovce obránce Macholda, který si najel do prostoru před branku, kam mu přesně naservíroval kotouč Broš.

Ve druhé třetině se už Kometa jen trápila. Jen s obtížemi zakládala útočné akce, ve své kůži nebyl ani jeden z tahounů domácího týmu Dopita. Při přesilovkách působili domácí křečovitě, pokud se vůbec dostali do třetiny soupeře, tak hráli pouze do kombinace v rozích kluziště a střely z větší vzdálenosti na pozorného brankáře Přikryla neplatily.Sparta už hrála v pohodě a při další přesilovce přidala čtvrtý gól.

Kometa se sice ještě v úvodu poslední třetiny vzepjala a Erat přidal druhou branku, jenže Sparta nepřipustila ani náznak případného zvratu. Po hrubé chybě domácích zadáků sice stačil brankář Hovi zlikvidovat dvě střely Broše z bezprostřední blízkosti, na dorážku Koreise už byl ale krátký.

V závěru ještě přidal třetí branku Komety Varaďa. Devadesát sekund před koncem po vyloučení Hanzlíka ještě vyzkoušela Kometa power play, snaha o vykřesání dramatické koncovky ale už vyzněla naprázdno.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:5 (1:3, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. R. Dlouhý (Bičánek), 44. Erat (Šindel, R. Dlouhý), 57. Varaďa (Lhotský, Zubíček) - 1. Broš (Koreis), 15. Ton, 19. Macholda (Broš, Kratěna) 34. Langhammer (Ručinský, Ton), 52. Koreis (Broš, Kratěna). Rozhodčí: Souček, Šír - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:

Brno: Hovi - J. Novák, Ovčačík, Houdek, Bičánek, Lhotský, Zubíček, Mojžíš, Kempný - J. Svoboda, Huml, Varaďa - Vondráček, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Šindel, Selingr - Sedlák, R. Procházka, Polodna. Trenéři: Trličík a Zábranský.

Sparta: Přikryl - Macholda, Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, Bolf, Vydarený, Mrázek - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, Výborný, Podlešák - Kafka, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Vlček. Trenéři: Volek a Holaň.


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud