29. listopadu 2009 • 19:35

Budějovice udolaly Kladno až v prodloužení

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Rovných 232 minut. Tak dlouho držel Roman Turek čisté konto. Jinými slovy vychytal tři nuly v řadě a až dnes v čase 48:18 jej překonal kladenský Stieler. Rekord tehdy zlínského Vladimíra Hudáčka tak českobudějovický nestor nepřekonal. Chybělo mu přes půl hodiny čistého času. Jihočeši ale truchlit nemusí, protože porazili Kladno 2:1 po prodloužení.



Jeden rekord ale Turek přeci jen svým počinem stanovil. Hudáček totiž v ročníku 1999/2000 pustil během své série na jeden zápas do branky náhradníka Hrazdíru a ten inkasoval čtyři góly. Kdežto Turek svou sérii odchytal bez podobné „pauzy“.

Hlasy trenérů
Milan Kupka (České Budějovice):
"Utkání pro nás nebylo jednoduché, protože soupeř dobře bránil a my jsme horko těžko dobývali jeho obranné pásmo.

Když už jsme se před branku dostali, tak nás Kopřiva vychytal. Vedoucí gól jsme sice dali, ale Kladno rychle srovnalo, proto jsme rádi za bod v prodloužení."

Zdeněk Müller (Kladno):
"Domácí měli výborný nástup a my jsme drželi bezbrankový stav jen díky bezchybnému Kopřivovi. Od druhé třetiny jsme se snažili hru vyrovnat, ale stejně jsme se po většinu utkání museli bránit.

Máme problémy se sestavou, citelně nám chyběl potrestaný Patera a dnes se zranil Horna, proto jsme dohrávali jen na tři útoky."


„Poslední zápasy hrajeme výborně dozadu, nepouštíme soupeře do šancí ani do žádných brejků. Hlavně v tom vidím důvod, proč teď tak málo inkasujeme,“ vyprávěl skromně zkušený gólman.

Aby atakoval Hudáčkovu úžasnou sérii, musel by vynulovat všechny kladenské střelce a ještě pozítří v předehrávce skoro třetinu držet čisté konto s Karlovými Vary. Jenže teč Davida Stielera ukončila napjaté očekávání. „Já jsem špatně viděl už samotnou střelu, která byla navíc tečovaná a to je vždy otázka náhody, jestli to tam spadne nebo ne. To se bohužel stalo,“ komentoval situaci Turek.

Vítěz Stanley Cupu si na vedení podrobných statistik nepotrpí, ale tentokrát zbystřil. „Bylo by pěkné pokořit ten absolutní rekord, ale jednou to stejně muselo skončit. V kabině jsme to nijak zvlášť neprobírali. Až teď to kluci počítali, kolik to celkem bylo minut. Jsem hlavně rád, že se nám povedlo dát aspoň gól v prodloužení a získat dva body,“ tvrdil po duelu, jenž příliš krásy nepobral.

„Oba týmy dobře bránily. Poslední dobou hrajeme hodně takovýchhle zápasů,“ všiml si Milan Gulaš, autor rozhodující trefy večera. Při signalizované výhodě v prodloužení mu připravil parťák Mikeska pozici před odkrytou branku. „Já jsem jenom celou akci zakončil, hlavní podíl mají kluci, co se mnou byli na ledě,“ usmál se Gulaš.

Kladno tedy vyšlo po porážce v Plzni opět bez zisku plného počtu bodů. Navíc stále čeká, jak si rozsudek disciplinární komise pohraje s osudem kapitána Pavla Patery. „Ještě se rozhoduje, kolik utkání dostane. Vypadá to, že minimálně tři utkání, zatím má za sebou dvě,“ ozřejmil Zdeněk Müller, kladenský kouč.

Souhrn kola >>>

HC Mountfield České Budějovice - HC Geus Okna Kladno 2:1 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Mikeska (Snopek, Šimánek), 61. Gulaš (Mikeska, Snopek) - 49. Stieler (Mudroch, Eberle). Rozhodčí: Mikula, Minář - Čech, Poruba. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4551.

Sestavy:

České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Mertl, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Micka, Kotrla. Trenéři: Výborný, Kupka a Gula.

Kladno: Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, J. Dlouhý, D. Růžička - Horna, Branda, M. Procházka - Valský, Diviš, Bělohlav - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud