Květoslav Šimek
22. listopadu 2009 • 19:27

Bitva o třetí místo, Pardubice rozdrtily Oceláře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

V přímé bitvě o špici tabulky hokejisté Pardubic doslova rozemleli Třinec. Na jeho půdě zvítězili 6:0 a rozbili moravskoslezský trojblok na prvních třech místech tabulky. Mají stejně bodů jako první Vítkovice, druzí jsou jen díky slabšímu skóre. Zlín a Třinec odsunuli na třetí a čtvrté místo.



Pardubičtí v Třinci uspěli i bez tří hvězd. Navzdory absenci nemocných útočníků Petra Sýkory a Tomáše Divíška nasypali soupeři šest branek a bez zraněného Dominika Haška poprvé v sezoně uhájili čisté konto.

Brankář Martin Růžička se zaskvěl zejména ve druhé třetině, kdy se Třinečtí za stavu 0:3 tlačili před bránu a měli pár solidních příležitostí. Celkem na něj šlo 28 střel, nejhezčí zákrok zápasu předvedl ve 44. minutě. Lojkovu dělovku od modré vyrazil hokejkou pouze nad sebe, puk z výšky padal za jeho záda.

Přesto se stačil bleskově otočit, gymnasticky skočil po puku a čapnul jej do lapačky! Otáčel se tak divoce, že při tom ztratil i masku.

„Padalo to do brány, tak jsem se natáhnul za sebe a chytil to,“ popsal efektní situaci lakonicky pardubický gólman. Pokud však tento zákrok na záznamu uvidí Dominik Hašek, musí jej za něj pochválit. „Asi jo, ale to by musel říct on…“

Souhrn kola >>>

Sám na své spoluhráče nezapomněl. Pardubičtí totiž skvěle hlídali střední pásmo, důrazně čistili prostor před bránou. Oceláři se do vyložených šancí, či brejků takřka nedostali. Ani v přesilovkách.

„Kluci hráli od začátku fantasticky, přímo učebnicově,“ chválil Růžička. „Po třetím gólu se sice Třinec trochu do tlaku dostal, ale i tohle jsme ustáli. Velmi dobrý zápas.“

Pardubičtí si s Třincem poradili.Foto Štěpán Černý


To si v žádném případě nemohou říct v Třinci. Pokud by vyhráli, šli by na první místo před Vítkovice a byli by půlmistrem základní části. Na ledě však dlouho nevypadalo, že by po tomto dílčím úspěchu nějak prahli. „Hráli jsme dost hrozně!“ nekličkoval třinecký obránce Mario Cartelli.

„Vůbec jsme neplnili pokyny trenérů, nehráli jsme jednoduše. Zbytečně si to komplikujeme, každý chce hrát do hry vlastní myšlenku. Místo toho bychom se měli víc nutit do střelby a tlačit před bránu.“

Třinečtí se neprosadili ani ve chvíli, kdy hráli proti třem. Ve 46. minutě nasadili trenéři na 35 sekund dlouhou přesilovku proti třem hned pět útočníků (!), ale ani tento experiment k ničemu nevedl.

„Hlavně nám chybělo nasazení,“ zlobil se třinecký trenér Břetislav Kopřiva. „Hrálo se o první místo, měli jsme možnost jít na špici, ale přístup a nasazení hráčů tomu na začátku zápasu vůbec neodpovídal. Z toho jsme zklamaní.“

HC Oceláři Třinec - HC Eaton Pardubice 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 17. Cetkovský (Špirko, Somík), 17. Koukal (Zohorna, Havíř), 22. Zohorna (Kolář I, Nakládal), 51. Buchtele (Klejna), 54. Kousal (Pineault, Pivko), 60. Somík (Radil, Kočí).
Rozhodčí: Hradil, Souček - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:8, navíc Havíř (Pardubice) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 3758.

Sestavy:

Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Seman, Malec, Zíb, Hrabal, Cartelli, Andersons - Balej, Polák, Bonk - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Pospíšil, Hampl, Kanko. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, MacKenzie, Kolář II - Cetkovský, Špirko, Somík - Kolář I, Koukal, Zohorna - Pineault, Kousal, Pivko - Klejna, Radil, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud