15. listopadu 2009 • 21:23

Litvínov vybojoval výhru nad Třincem v nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova porazili ve 24. kole extraligy Třinec 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí prohrávali od poloviny zápasu 1:2, ale v 56. minutě srovnal Peter Jánský. Rozhodující trefu zařídil v samostatných nájezdech Martin Jenáček.



Domácí měli lepší rozjezd, k němuž jim v úvodních vteřinách pomohl Květoňův faul. V přesilovce pálil Lukeš, s dorážkou neuspěl Jánský a nevyužité zůstaly i některé další šance. Na začátku šesté minuty však mohl hosty poslat do vedení Tomas, jenže tváří v tvář brankáře Hübla nepřekonal.

Do úvodní desetiminutovky se vtěsnalo hned pět trestů. V sedmé minutě hráli Třinečtí půl minuty ve čtyřech proti třem, větší šanci si však vypracovali v pokračující hře čtyři na čtyři, kdy Kohn našel nekrytého Růžičku, tan však zblízka po ledě těsně minul.

V závěru úvodní části dostal puk mezi kruhy osamocený Lukeš, zkusil však vystřelit bez přípravy a netrefil ideálně puk.

V úvodu druhé třetiny udeřili hosté, byť jejich gól přišel jako blesk z čistého nebe. Růžička od hrazení poblíž útočné modré čáry nahodil z otočky na domácí branku, Hübl měl zakrytý výhled a puk mu zapadl do levého horního růžku.

Poté hrál Litvínov v rychlém sledu dvě přesilovky a zatímco první sehrál naprosto tragicky, ve druhé se dokázal prosadit zásluhou Gureňovy úspěšné bekhendové dorážky.

Krátce nato si početní výhodu dvakrát za sebou zahrál i Třinec a přestože nedokázal zužitkovat ani jednu z nich, sedm vteřin po vypršení druhého z trestů připravil Hrabal parádně gól Polanskému.

Ve 36. minutě hrál Litvínov další přesilovku a po ráně Viktora Hübla mohl vyrovnat bek Stříteský, jenže se svou dorážkou z velkého úhlu odkrytou branku minul.

Do třetího dějství vstoupil Litvínov výrazně aktivněji oproti hernímu projevu, který předváděl předchozí dvě třetiny. Na konci 46. minuty uháněl Lukeš zcela sám na Hamerlíka, se svým bekhendovým blafákem však ztroskotal na pravém betonu gólmana Ocelářů.

Severočeši si vzápětí vynutili přesilovku, na jejímž začátku navíc zlomil bránící Bonk hůl, ale hosté díky velké obětavosti těžkou chvilku přestáli.

Cestu za vyrovnáním zkomplikoval domácím na začátku 52. minuty kapitán Reichel, jehož poslali sudí za nesportovní chování do kabin s trestem do konce zápasu. Vzápětí po tečované Kohnově ráně zvonila tyč domácí branky, což překontroloval ještě sudí u videa.

V 55. minutě Vopat v přesilovce dostal konečně puk do hostující branky, gól však nebyl uznán pro postavení útočících hráčů v brankovišti. Pár vteřin poté se ale sám proti Hamerlíkovi prosadil Jánský a poslal zápas do nastavení.

Pětiminutové prodloužení nerozhodlo, duel tak dospěl až k nájezdům. Gól hostujícího Poláka ihned dorovnal Lukeš, poté Polanský nedal, ale Jenáček ano a protože Balej neuspěl, mohli Severočeši slavit druhý bod.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
27. Gureň (Vopat, Trávníček), 56. Jánský (Švarný, Kroupa), rozhodující sam. nájezd Jenáček - 23. M. Růžička (Kohn, Polanský), 32. Polanský (Hrabal, M. Růžička). Rozhodčí: Hodek, Šír - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 6:11, navíc Reichel (Litvínov) do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4325.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Švarný, Skuhrovec, Stříteský, Punčochář, Gureň, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Trávníček, J. Černý, Vopat - Majdan, Gerhát, Bojer - Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Cartelli, Seman, Zíb, Hrabal, Andersons, Výtisk - D. Květoň, Bonk, V. Polák - Balej, Peterek, Martynek - Polanský, M. Růžička, Kohn - Pospíšil, Kanko, Tomas. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud