15. listopadu 2009 • 20:02

Hovi vydoloval Kometě jen bod, nájezdy ovládla Boleslav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno vydřeli ze souboje s Mladou Boleslaví jen bod. Domácím se podařilo v polovině zápasu vyrovnat, pak je podržel brankář Hovi. Na vítězství to ale nestačio, v samostatných nájezdech rozhodl o výhře Boleslavi Vrbata.



Kometa se pustila důrazně do svého protivníka, snažila se o nátlakovou hru s důsledným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Odvaha vynesla Brňanům převahu, z tlaku si vytvořili i šance, v koncovce ale postrádali přesnost.

Boleslav se pokoušela oplácet stejnou zbraní, výsledkem byl hokej se spoustou osobních soubojů a také častých vyloučení.

V přesilovkách si ale ani jeden tým nevypracoval vyloženou šanci. Už ve 4. minutě chyboval domácí obránce Koma, Boháč přihrávku vystihl a jeho dělovka z bezprostřední blízkosti se odrazila od helmy otřeseného Hoviho.

Počáteční nápor Komety oslabila častá vyloučení, domácí se dvakrát úspěšné ubránili i krátkým oslabením ve třech. Ovšem na úkor ztráty fyzických sil, Boleslav postupně otočila průběh hry, měla převahu a čisté konto Brňané udrželi pouze zásluhou pozorného Hoviho.

Do druhé třetiny sice vstoupila Kometa v početní převaze, při níž ale brankáře Schwarze příliš neohrozila. Hned po vypršení přesilovky zachytil Nouza na útočné modré čáře nepřesně založený protiútok, po chybě Procházky získal kotouč a z jeho přihrávky Boháč dělovkou prostřelil Hoviho.

Po inkasované brance se Brňané nadechli k náporu až při přesilové hře při vyloučení Jiruše. Po akci Erata s Dopitou se podařilo Selingrovi z bezprostřední blízkosti dostat k odraženému kotouči a vyrovnat.

I když se Snažili Brňané o útočnou hru, jejich hře chyběla přímočarost. Většina akcí končila na bezúčelné kombinaci v rozích kluziště a statickou hrou se sice dostali ke střelbě, která ale z větší vzdálenosti postrádala účinnost.

Boleslav hrála v útoku na rozdíl od domácího týmu jednoduše a také měla více střeleckých příležitostí. Nejblíže ke skórování měli Nouza a Bahenský, kteří se ocitli sami před Hovim.

Ani jeden z nich si ale neporadil s finským brankářem, který si dokonce v poslední třetině zasloužil ovace celé haly, když už ležel na zemi a ještě se stačil jako kočka vymrštit a chytl Nouzovo přehození.

Nouza na Hoviho nevyzrál ani čtyři minuty před koncem, kdy se znovu ocitl ve vyložené šanci. Na druhé straně čaroval i brankář Schwarz. Pokud již odkryl místo v brance, tak například Dopita nestačil z bezprostřední blízkosti po kličce usměrnit kotouč za brankovou čáru.

V závěru třetí třetiny Kometa ještě promarnila možnost rozhodnout při přesilovce. A ještě trestuhodněji si vedli domácí hokejisté při přesilovce v prodloužení, kdy hráli křečovitě a častěji honili kotouč v prostřední třetině, než ohrozili brankáře Schwarze.

O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadili úvodní tři střelci. Za hosty uspěli Sýkora a Vrbata, za domácí Brabenec; další hráči se již neprosadili.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
29. Selingr (Dopita, Erat) - 23. Boháč (Nouza), rozhodující nájezd Vrbata. Rozhodčí: Hradil, Souček - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Richter, Zubíček, Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Mojžíš - J. Svoboda, R. Procházka, R. Dlouhý - Erat, Dopita, Selingr - Varaďa, Huml, Vondráček - Brabenec, Bourret, Ludvík. Trenéři: Pazourek a Trličík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Duben, Šterbák, Jiruš, Lehikoinen, Jindra, Frolo - Pabiška, Král, Handlovský - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Bahenský, Macho - Vrbata, Virkkunen, Gajovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud