15. listopadu 2009 • 19:39

Vítkovice přišly o výhru, Pardubice uspěly v nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřicet vteřin před koncem vyrvali hokejisté Pardubic výhru domávím Vítkovicím. O vyrovnání se postaral v samotném závěru Somík, Východočeši pak zvládli lépe i nájezdy a vezou si ze severu Moravy bonusový bod.



Pardubice na domácí nečekaně vyrukovaly s devatenáctiletým mladíkem Landsmanem v brance, který si však při zdravotní indispozici Haška s Růžičkou svůj extraligový debut určitě maloval jinak.

První dvě střely na bránku vyrazil, ale při třetí neutěsnil prostor u levé tyčky a nahození Krenželoka mu už po 155 sekundách překvapivě proklouzlo za záda.

Z Vítkovic v úvodu čišela chuť i hokejovost. V páté minutě sice domácím zatrnulo po ráně Somíka, který v přesilovce z mezikruží nastřelil Šindeláře, ale pak převahu korunoval druhým gólem Sičák, jemuž v přesilovce puk před nekrytou část branky ideálně naservíroval Krenželok.

Východočeši po dvou obdržených gólech přidali, kolem Šindeláře však kroužili neefektivně. Málem kapitulovali potřetí: Kvapilova střela propadla nejistému Landsmanovi v 19. minutě mezi nohama, ale těsně před čárou puk do bezpečí odpálil jeden ze spoluhráčů.

I do druhé třetiny lépe vstoupili domácí. Znovu pomohla přesilovka, v níž Landsman vyrazil puk přímo ke Svačinovi, který bez problémů zblízka zavěsil potřetí. Landsmanova premiéra tím skončila, hosté mezi tyče poslali náhradníka Koutského a jakoby týmu vdechl nový život.

Navenek rozhodnutý zápas dostal během dvou minut úplně jinou dimenzi. Pardubicím stačily dvě přesilovky, dvě finální přihrávky Divíška a Kočí s Jillsonem snížili na rozdíl gólu.

Domácí znejistěli, zatímco hosté ve vzduchu ucítili bodovou kořist. Srovnat mohl v 34. minutě Zohorna, ale po chybě vítkovické obrany nestačil svou střelu z otočky umístit líp než do postaveného Šindeláře.

V závěru Pardubice dlouho tahaly za kratší konec. Nejen, že soupeř ostražitě bránil, ale vytvořil si i několik příležitostí k pojištění náskoku.

Jediné zaváhání Koutského, který pozdě povyjel k odraženému puku, před dotírajícím Treillem napravili obránci. Ujčík vzápětí z několika kroků minul branku a při dorážce Krenželoka se vyznamenal Koutský.

Osudným se stal domácím faul Štefanky, který se dvě minuty před koncem nechal vyloučit, hosté vsadili na power play a po velkém chaosu před Šindelářem přehodil ležícího gólmana bekhendem Somík.

Pardubice dokonaly obrat v nájezdech. Domácím nevyšlo nasazení náhradníka Vošvrdy, kterého překonali Koukal i Divíšek. Vrána s Kvapilem naopak neuspěli.

HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Krenželok (Kuboš), 8. Sičák (Kuboš, Krenželok), 21. Svačina (Vrána, Voráček) - 23. Kočí (Divíšek), 25. Jillson (Divíšek, Somík), 60. Somík (Píša), rozhodující nájezd Koukal. Rozhodčí: Fraňo, Svoboda - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:3. Diváci: 6843.
Vítkovice: Šindelář (na nájezdy Vošvrda) - Jurečka, Voráček, Sičák, Trnka, Kuboš, Rehák - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, Vrána (41. R. Hruška), Svačina - Treille, Štefanka, Krenželok - Strapáč, Roman, Kvapil. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Pardubice: Landsman (21. Koutský) - Jillson, Kočí, Nakládal, Kolář II, Píša, MacKenzie, Havíř - P. Sýkora, Divíšek, Somík - Kolář I, Koukal, Zohorna - Cetkovský, Špirko, Buchtele - Pineault, Kousal, Rákos - od 21. min. navíc M. Drtina. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud