13. listopadu 2009 • 20:47

Souboj exsparťanů: Hynek porazil Výborného

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pikantním duelu dvou bývalých sparťanských koučů se radoval nový lodivod Karlových Varů Pavel Hynek. František Výborný odešel s Českými Budějovicemi poražen 2:5.



Jihočeši dnes usnadnili domácím vstup do utkání nedisciplinovaností. Již po 41 vteřinách byl vyloučen Snopek, kterého rychle následoval za zdržování hry Macháček a Energie hrála dlouhou přesilovku pět na tři, kterou využila.

Hlasy trenérů
Václav Baďouček (Karlovy Vary):
"Jsem rád, že jsme naši společnou premiéru začali vítězně. Mužstvu za to děkuji. Od začátku utkání jsme byli aktivní, což nám přineslo dvojnásobnou přesilovku, ve které jsme šli do vedení.

Pak jsme trochu vypadli ze hry, ale dařilo se nám v nástupech do třetin, kdy jsme pokaždé dokázali skórovat. Na začátku třetí části se poté rozhodlo. V naší hře se objevilo to, co jsme chtěli. Cpali jsme se do branky, chodily tam puky. Doufáme, že v tomto trendu budeme pokračovat."

František Výborný (České Budějovice):
"Chtěli jsme eliminovat počáteční tlak Varů a nejít rychle do oslabení, což se nám ale nepodařilo. Hned v první minutě jsme byli vyloučení a ve třech jsme poté inkasovali gól.

Podařilo se nám srovnat, byli jsme v zápase, ale za stavu 3:2 jsme začali třetí třetinu chybou a dostali gól. Celkově jsme dnes inkasovali po našich individuálních chybách.

Vary nás předčily v osobních soubojích, ve kterých byly silnější, což rozhodlo."


Němcovu střelu dorazil za Turkova záda Skuhravý. Více však domácí z úvodních početních výhod nevytěžili. Když ve 12. minutě trefil Pech jen tyč, prosadili se hosté. V 15. minutě vyrovnal Květoň.

Solidně zaplněná KV Arena poté sledovala vyrovnanou bitvu, přičemž kvalita hry odpovídala postavení obou celků v tabulce. Vedení na stranu domácích mohl strhnout po přečíslení dva na jednoho Kuběna, Turka však nepřekonal.

To se podařilo až ve 23. minutě pohotově dorážejícímu Hluchému, jenž po jedenácti vteřinách ukončil přesilovku Západočechů. Asistenci si opět připsal Němec.

Souhrn kola >>>

Českobudějovičtí mohli vyrovnat v krátké osmnáctivteřinové dvojnásobné početní výhodě, ale nepodařilo se jim to a naopak sami potřetí inkasovali.

Z úhlu se pod horní tyčku trefil Kuběna. Střelecky se však dařilo i Květonovi, což dokázal ve 37. minutě, kdy podruhé překonal Mensatora a snížil na 2:3.

Na začátku třetí části domácí udeřili dvakrát v rychlém sledu a definitivně rozhodli o zisku tří bodů. Nejprve Pletka v pádu využil třetí přesilovku a poté se podruhé v zápase prosadil Kuběna, jenž v letu tečoval Zaťovičovu střelu.

Zbytek utkání se dohrál prakticky jen z povinnosti.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky:
2. Skuhravý (Němec, Tribuncovs), 23. Hluchý (Němec), 32. Kuběna (Dej), 43. Pletka (Němec), 44. Kuběna (Zaťovič) - 15. L. Květoň (Mikeska), 37. L. Květoň (Mikeska). Rozhodčí: Turčan, Souček - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 8:11. Využití: 3:0. Diváci: 4749.

Karlovy Vary: Mensator - Němec, Tribuncovs, Dobroň, Hájek, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Hluchý, Pech, Pletka - Kuběna, Dej, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, L. Poživil, Macháček, S. Hudec - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Hřebejk - Kotrla, Mertl, Sailer. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud