Michal Koštuřík
13. listopadu 2009 • 19:28

Kometu vychytal Sedláček, Zlín se drží v čele

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Modrobílá masa fanoušků, díky níž byl zlínský stadion po dlouhatánské době vyprodaný, zase zaplakala. Kometa neprotlačila jediný puk za výtečného gólmana Sedláčka a nechala body soupeři, s nímž držela krok.



„Jen víc takových zápasů," pronesl střelec PSG Zlín Jaroslav Balaštík.

Moravské derby mělo říz. „Jediný výrazný rozdíl mezi týmem ze špice tabulky a posledním celkem byl v provedení zakončení. Myslím tím tlak hráčů a kotouče do brány," uvedl brněnský asistent Mojmír Trličík. Svatá pravda.

Hlasy trenérů

"Zápas byl vyrovnaný. V první třetině jsme měli i hodně štěstí. Brno mělo dvě tutovky, přežili jsme bez újmy na skóre dvojnásobné oslabení. Brankář Jakub Sedláček chytal výborně a mužstvo podržel.

Jsme spokojeni se ziskem tří bodů, neboť hra měla vyrovnaný průběh. Štěstí se přiklonilo na naši stranu."

Mojmír Trličík (Brno):
"Herní rozdíl a projev mužstev z opačných pólů v tabulce nebyl na ledě vůbec znát. Bylo to vyrovnané střetnutí, pouze na konci druhé třetiny nás Zlín dostal pod tlak.

Jeden velký rozdíl byl v provedení zakončení a projevil se i na skóre. Soupeř nám nabídl dostatek přesilových her, ale špatnou hrou jsme nedosáhli žádné branky. Mužstvo bojovalo, dřelo, hrálo s maximálním nasazením, ale koncovka nás zklamala."


V mezihře outsider nestrádal. Ovšem v předbrankovém prostoru byl marný. A když Šindel minutu před koncem konečně procpal puk za Sedláčkova záda, sudí po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal.

„Dal mi hokejku do vyrážečky a posunul puk do brány," líčil hrdina podvečera Jakub Sedláček. „Podle mě to měli uznat," mínil Jakub Šindel.

Souhrn kola >>>

Když útočník Komety hodnotil bitvu, jeho tvář byla kamenná. Když se pousmál, tak hořce. Bylo znát, jak jej další těsný neúspěch užíral.

„Asi jsme měli málo střel, chyběl důraz. Je to prostě na prd," pokrčil rameny Šindel, který navíc trefil tyčku a jednu příležitost mu fantasticky zlikvidoval betonem Sedláček.

„Herně se zvedáme. To cítíme všichni. Myslím, že nám uškodila pauza. Před ní jsme byli rozjetí. Dobrou formu budeme muset zase nastavit," uvědomoval si.

Jak je na tom po reprezentační přestávce Zlín? Zdá se, že se vrátil k osvědčené taktice. Vzdal snahu o riskantní ofenzivní manévry a koncentruje se na defenzivu.

„Takhle nám to vyhovuje," mínil Balaštík. „Vždycky nějaký gól dáme. Buď z přesilovky, z odraženého puku nebo po brejku. Proti Kometě nás vzadu perfektně držel Kuba Sedláček," ocenil brankáře.

Vítězové si ani nestěžovali, že se v jejich hale starali o báječnou atmosféru především návštěvníci z Brna. Těch dorazilo kolem tisícovky. „Bylo to skvělé. Příznivci obou táborů zaslouží pochvalu. Víc týmů s takovými fanoušky. Hrál se výborný hokej," shrnul autor gólu na 2:0.

Právě Balaštík protihráčům ukázal, jak se má naložit se šancí. Při úniku s Leškou využil Bičánkova komického zavrávorání na modré čáře a po přihrávce svého centra praštil z voleje do puku. Nechytatelně.

„Kometa hrála velmi dobře," uznal kvality hostů, kteří přežili Hamrlíkovo trestné střílení.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
9. Kubiš (Nosek), 59. Balaštík (Leška, Ondráček). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Čech, Poruba. Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Ondráček - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Brno: Hovi - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Richter, Zubíček, Houdek, Mojžíš - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Huml, Vondráček - Varaďa, R. Procházka, Selingr - J. Svoboda, Bourret, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Trličík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud