4. října 2009 • 22:01

Byla to strašná situace, říká Šindel

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct kol čekal nováček hokejové extraligy Kometa Brno na své první vítězství. A tím také na příležitost oslavit tříbodový zisk rituály, které po prohrách musely zůstat stranou. Po sérii nezdarů si Brňané dnes smlsli na Bílých Tygrech z Liberce, kterým uštědřili krutou porážku 7:2.



"Konečně jsme prolomili smůlu. Pocit po dnešním vítězství je parádní. Ale je to jen jeden zápas a dnešní večer. Zítra už zase musíme začít opět pracovat naplno," uvedl po utkání útočník Komety Jakub Šindel, který vstřelil druhý gól a při šestém si připsal asistenci.

"Máme vítězný pokřik, ale po předcházejících porážkách jej polovina týmu zapomněla. Jsem spokojený, že jsme si jej mohli připomenout a zazpívat si," uvedl Šindel, jenž přiznal, že poprvé v životě byl po sérii nezdarů rád, že jej vysvobodilo na chvíli z potupných okamžiků zranění.

"Byla to strašná situace. Člověk chodí jako tělo bez duše. Může se snažit jak chce, prostě to nejde. Dá se to přirovnat k bažině. Jak se pohnete, tak vás stahuje ještě více do hlubin," popsal Šindel nepříjemné čekání na úspěch.

Probuzení Komety. Smsla si na Liberci >>>


Proti Liberci vyšla Kometě dokonale první třetina. O výsledku rozhodl definitivně rychlý sled tří branek v úvodu druhé třetiny. Po nich už dostal zápas zcela jednoznačný charakter.

"Zlepšenou psychiku dokazují naše góly. Když jsem třeba dnes píchl do puku, tak spadl do branky a neskončil na tyčce. Štěstíčko muselo přijít. Už tréninky vypadaly dobře. Navíc jsme vyztužili sestavu. Každý zkušený hokejista se v krizi hodí, neboť jeho psychika není tak promáčená, jako naše.

Vítězství už muselo přijít," neskrýval Šindel pocity spokojenosti. Připomenul ale, že se i na jeho výkonech podepsala v předcházejících zápasech deprese v podobě strachu a křečovitosti v úvodech zápasů.

V dnešním utkání Kometa zvládla tři přesilovky. "Věnovali jsme se jim na tréninku. Dobře jsme si přihrávali. Nyní se k nám otočilo štěstí. Prostor při přesilovkách dostali i jiní hráči, kteří si navzájem vyhovují," řekl Šindel, jenž naznačil i další cestu ode dna tabulky.

"Musíme získávat body i s těmi soupeři, se kterými se nečeká náš úspěch. Vítězství nám určitě pomůže psychicky, začneme více lítat. Doufám, že se série našich nezdarů prolomí a budeme hrát v extralize důstojnější roli," dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud