29. září 2009 • 20:27

Přestřelku v Litvínově zvládli lépe domácí

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenérský tandem na litvínovské střídačce zatím funguje. Po Karlových Varech porazil Litvínov pod vedením Jiřího Kučery a Jiřího Šlégra v nervydrásajícím souboji i Spartu a pomalu se zvedá z marastu.



Pražané se po debaklu s Třincem herně zvedli, ale stačilo to jen na bod.

Do konce třetí třetiny schází něco málo přes tři minuty, obránce Ivan Švarný neohroženě projíždí až před brankáře Přikryla a svou druhou trefou v zápase dostává Litvínov do blažené extáze.

„Jirka Šlégr nás nabádá, abychom se jako beci co nejvíce zapojovali do útočných akcí,“ poodhaluje taktické plány litvínovského asistenta, jenž zůstává zároveň hráčem, ale kvůli problémům se zády momentálně hrát nemůže a věnuje se tak koučování obránců.

SLEDOVALI JSME ONLINE »

Domácí v tu chvíli za stavu 5:4 sahali po třech bodech. Pouhých 19 sekund předtím totiž Viktor Hübl vyrovnal.

„Hübl měl štěstí, puk honil od červené čáry, všelijak mu poskakoval, myslím, že při střele ani nemířil,“ komentuje to František Výborný, sparťanský asistent. „Potom jsme nestačili vyhodit kotouč ze třetiny a bylo z toho přečíslení. Inkasovat v tak rychlém sledu by se samozřejmě stávat nemělo.“

Kolapsu však neunikli ani domácí, na začátku třetí třetiny se z vedení dostali do ztráty za 38 sekund. „Zase se na nás podepsala zbytečná obava o výsledek,“ poukazuje Jiří Šlégr na malé sebevědomí týmu. „Naštěstí bylo ještě dost času zvrat, který nám vyšel.“

Dramatickým zápletkám však po bleskových obratech ve skóre nebyl ještě konec, sparťanské vyrovnání 49 sekund před třetí sirénou prodloužilo napínavý souboj o dalších pět minut a penaltové rozuzlení.

V něm kraloval litvínovský František Lukeš. Dvakrát se rozjel proti Přikrylovi a pokaždé rozjásal fanoušky za jeho brankou. „Věřil jsem si,“ říká útočník, jenž má nájezdy jako svoji parádní disciplínu. „Při druhém pokusu se mi puk trochu zamotal, všiml jsem si, že gólman jde dolů o malinko dřív, takže se mi otevřel prostor nahoře,“ popisuje vítěznou trefu.

HC Benzina Litvínov - HC Sparta Praha 6:5 po sam. nájezdech (2:2, 1:0, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jánský (Reichel), 18. Švarný (V. Hübl, Kubinčák), 22. Vopat (Punčochář, J. Černý), 57. V. Hübl (Trávníček), 57. Švarný (Heinisch), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 8. D. Výborný (Jan Hanzlík, Ton), 11. Netík (D. Výborný), 45. Netík (J. Hlinka), 45. Vykoukal (Ručinský, Gulaši), 60. Netík (Vykoukal).

Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 3621.

Litvínov:
J. Hübl - Kroupa, Kubát, Švarný, Skuhrovec, Punčochář, Gureň, Stříteský, O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Bojer - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, S. Hudec, Černošek, Mrázek - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Netík - Látal, Koreis, Ručinský - Kafka, Podlešák, Hromas. Trenéři: Hynek a F. Výborný.




Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud