29. září 2009 • 20:11

České Budějovice udrželi výhru s Vary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Českých Budějovic porazili v 10. extraligovém kole Karlovy Vary 4:3 a potvrdili, že se jim v této sezoně v domácím prostředí daří. Jihočeši bodovali ve všech šesti duelech v Budvar aréně, pětkrát vyhráli v normální hrací době.



Na dnešní výhře nad extraligovým mistrem se dvěma góly podílel útočník Tomáš Vak.

SLEDOVALI JSME ONLINE »

Jihočeši vstoupili do utkání velmi špatně a již ve 38 vteřině inkasovali, když brankáře Turka překonal Dej, který dorazil střelu Skuhravého. Karlovy Vary využily rychlého vedení a šoku domácích k dalšímu tlaku ovšem bez gólového vyjádření.

Hostujícího Mensatora poprvé ohrozil Melichárek ve 3. minutě, následně bylo "horko" před Turkem, neboť hosté hráli první přesilovou hru. Ve velké šanci se objevil Hluchý, který ale netrefil zcela odkrytou branku.

Mertl překonává Mensatora
Mertl překonává Mensatora


V 8. minutě Západočeši přečíslili domácí, Turek však střelu Melenovského skryl do lapačky. V 9. minutě usedl na trestnou lavici hostující Skuhravý a Mountfield sehrál přesilovku perfektně. Střílel Sailer a pohotově dorážející Kůrka a vyrovnal na 1:1.

Ve druhé třetině byl hned po 26 vteřinách vyloučen karlovarský Mucha, domácí hosty uzavřel v jejich obranném pásmu, postupně stříleli Ptáček, Vak a znovu Ptáček, ale skóre se neměnilo.

Ve 25. minutě trefil hostující Hluchý horní tyč Turkovy branky. A následně domácí udeřili. Dokonce v oslabení. Chybnou rozehrávku hostů zachytil Vak a poslal Jihočechy do vedení.

Povzbuzení domácí přidali a jejich tlak vyústil v 29. minutě ve třetí gól. Veselého střelu dorazil Mertl. O tři minuty později se dostal sám před Mensatora Veselý, lapačka hostujícího brankáře byla ale na svém místě.

Krásný okamžik přišel ve 37. minutě. Při vyloučení Ptáčka hrály Karlovy Vary další přesilovou hru, ovšem udeřit mohlo na druhé straně. Obránce Melichar se ujal kotouče ve vlastním obranném pásmu, předvedl skvělé sólo přes celé hřiště, Mensatora ale nepřekonal.

Na začátku třetí části se hostům podařilo snížit. Gól Muchy však musel posvětit až v přerušené hře videorozhodčí. Ke srovnání se poté naskytla Varům šance při hře pět na tři, když byli vyloučeni Melichar a Ptáček. Domácí se však skvěle ubránili, podržel je brankář Turek.

Zdánlivé uklidnění na domácí hokejky přinesla 55. minuta, kdy Vak perfektně zpracoval přihrávku Macháčka a zvýšil na 4:2. To však ještě nebyla poslední změna ve skóre, protože hosté se v poslední minutě dostali před Turka a devatenáct vteřin před koncem Kumstát snížil na 4:3.

Vyrovnat se však Karlovým Varům nepodařilo ani v následné power play.

HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:3
(1:1, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky:
11. Kůrka (Sailer), 27. Vak, 29. Mertl (Veselý), 55. Vak (Macháček) - 1. Dej (Skuhravý), 42. Mucha (Skuhravý), 60. Kumstát (Pletka, Mucha).

Rozhodčí:
Mikula, Šír - Čech, Poruba. Vyloučení: 8:5, navíc Snopek (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4462.

České Budějovice: Turek - Poživil, Vydarený, Ptáček, Macháček, Snopek, Melichar, Jank - Kůrka, Mertl, Veselý - Gulaš, Vak, Hřebejk - Sailer, Šimánek, Kotrla - M. Hudec, Huml, Melichárek. Trenéři: Tlačik a Kupka.

Karlovy Vary: Mensator - Mucha, Brňák, Dobroň, Hájek, Němec, Prošek, Parýzek, Schmidt - Dej, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Hluchý - Kumstát, Pech, Pletka - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček a Antonik.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud