27. září 2009 • 19:36

Pískot na Spartě. Prohrála s Třincem

Autor: Miroslav Grossmann
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty se musí vzpamatovávat z hodně nepovedeného zápasu. Prohráli doma s Třincem 2:5. A v 16. minutě prohrávali 0:3. K bodům jim nepomohlo ani střídání brankářů, ani míchání se sestavou.



„Je to obrovské zklamání. Neodehráli jsme dobrý zápas,“ přiznal trenér Pavel Hynek, jehož tým po utkání diváci vypískali.

Zbytečné chyby při bránění, nejistý brankář. K tomu nepřesné přihrávky a mizerná střelba. Holešovický tým byl chvílemi hodně vykolejený. „Je to špatné. Počítali jsme s tím, že budeme mít tři body. Ale do zápasu jsme vstoupili špatně a nezasloužili jsme si vyhrát,“ řekl kapitán David Výborný.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Ale popořadě. Spartě nevyšel úvod. Stejně jako v pátek. Jenže zatímco proti Varům se Pražané ještě dokázali zvednout a nakonec v prodloužení vyhráli, manko s Třincem už smazat nedokázali. V první třetině prohrávali 0:3. Sice se jim podařilo dotáhnout na rozdíl jediné branky, ale pak znovu inkasovali. A pak ještě jednou.

„Nevím, čím to je. Říkáme si, aby nám začátky neutíkali, abychom na týmy naskočili,“ nechápe Výborný. „Taky jsme nevyužili přesilovku pět na tři dlouhou minutu a půl. To nás sráží. Takové momenty by se měly uhrát a dát góly,“ uznává.

Duba: Ton je k nechytání >>>

Trenér Pavel Hynek nebyl vůbec spokojený s tím, jak mužstvo přistupovalo k bránění soupeře ve vlastní obranné třetině. Právě takhle totiž Sparta dostala většinu gólů. „Soupeř nás nepřehrál. Jede k nám tři do čtyř a přesto dokáže skórovat. Musíme být mnohem důslednější a agresivnější,“ namítá.

Nejistotu zažívá Sparta už druhý zápas také na brankářské pozici. Janu Cháberovi se nedaří. V pátek pustil laciné góly, v neděli zase. Když inkasoval potřetí šel do branky Petr Přikryl. A pozor. Mezi tyčemi zůstane i do dalších zápasů!

„Když sledujete celou ligu, brankáři si vyberou slabší okamžiky. Honza si ho vybral. Má na to právo, odchytal řadu výborných utkání,“ říká Hynek. „Teď je na řadě Petr Přikryl. Zaslouží si šanci. V přípravě i v minulé sezoně prokázal, že kvality má.“

Souhrn kola >>>

Změny se dají znovu čekat i ve složení útoků. „Určitě bych ale chtěl zachovat složení Kratěna, Broš, Ton. Jen uvidíme, jestli bude v pořádku Michal Broš, který má osekaný kotník,“ upozornil Hynek.

Pomůžou změny Spartě nahoru? Je nejvyšší čas. Diváci, kterých na Třinec přišlo přes pět tisíc, už jsou netrpěliví. Hráče vyprovodili pískotem. „Není to příjemné, ale na to mají lidi právo. Zaplatí si lístek a jdou se podívat na hokej a na to, že Sparta vyhraje. Zasloužili lepší výsledek,“ chápe kapitán Výborný.

Omluvenku může Sparta dát svým fanouškům v pátek, kdy přijede Kladno. Ještě předtím, v úterý, bude hrát v Litvínově.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:5 (2:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Ton, 20. Broš (Kratěna, Netík) - 11. D. Květoň (Peterek, D. Seman), 16. Malec (Peterek, D. Květoň), 16. Polanský (M. Růžička, Kohn), 21. Květoň (Peterek), 55. Kohn (Růžička, Polanský). Rozhodčí: R. Svoboda, Turčan - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:11. Využití: 0:1. Diváci: 5194.
Sparta: Chábera (16. Přikryl) - Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, S. Hudec, Macholda, Mrázek, Vykoukal, Vojta - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Hromas - Látal, Netík, Ručinský - Kafka, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Třinec: Duba - D. Seman, Malec, Lojek, Zíb, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - D. Květoň, Martynek, Peterek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Hampl, Polák - Kanko, Podešva, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud