Ondřej Škvor
24. srpna 2009 • 12:31

Kdybych to tak trefil, litoval Kulič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva a půl roku strávil na Letné, a tak se těšil, že se pořádně předvede. Ale dopadlo to úplně jinak. Boleslavskému kapitánovi Marku Kuličovi se duel nevyvedl. „A to jsem se moc těšil,“ mrzelo třiatřicetiletého útočníka.



Přitom to mohlo být docela naopak. Kulič mohl být slavný a umlčet sparťanské fanoušky, kteří při oznámení jeho jména před začátkem zápasu pískali. V 52. minutě totiž čtyřicet metrů od domácí brány popadl balon a vydal se s ním proti letenské obraně. Naznačil střelu, ale cukl s míčem doprava, lehce obešel svého kamaráda Tomáše Řepku a vlétl do šestnáctky. Jenže za chvíli už zvrátil hlavu a koukal do potemnělého nebe nad tribunami. Jeho střela prosvištěla jenom kousek od Blažkovy pravé tyče. „To kdybych trefil...“ litoval později.

Kadlec zachránil Spartu >>>

„Ukázal, že to je muž okamžiku. Jen neměl štěstí,“ pochválil jej za tuto akci také soupeřův trenér Jozef Chovanec.

„Škoda, že to neproměnil,“ mrzelo boleslavského kouče Dušana Uhrina mladšího.

I on však měl pro svou oporu pouze slova chvály. Vzhledem k předvedenému výkonu možná až silná. „Marek podal dobrý výkon. Pracoval pro mužstvo, dokáže namotivovat hráče, byl platný ve středu pole. Hodnotím ho dobře, i když jsem čekal víc ve hře dopředu,“ našel přece jen slabiny.

Samotný Kulič k sobě však byl kritičtější. „Nebyla to žádná sláva. Dopředu nám to tolik nešlo, Sparta na nás asi byla dobře připravená,“ uznal.
Podle něj jeho tým příliš zkoušel štěstí ve vzduchu. „A s Řepou chodit do hlaviček, to nemá cenu,“ vyzdvihl Řepkovu práci. „Kdybychom to dali na zem, bylo by to lepší. Takhle to bylo špatně,“ uznal.

Porážka ho mrzí o to víc, že se na duel proti svému bývalému klubu hodně těšil. „Fakt moc. Ani jsem v týdnu nedával rozhovory, abych se soustředil. A třeba s Řepou si jinak voláme furt, ale teď ne. To se prostě nehodí,“ přiblížil, nakolik pro něj byl duel proti Spartě důležitý.

Kulič tak vyvrátil, co chvíli předtím říkal jeho parťák z útoku Luboš Pecka. „Mára to podle mě bral jako normální zápas. Má něco za sebou,“ prohlásil.
Kuličovi tak návrat na Letnou nevyšel. Přitom nechybělo moc a mohl brát alespoň remízu. „Utekl nám ten konec. Bodík jsme si zasloužili,“ smutnil.
Ze Sparty odjížděl s prázdnou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud