Karel Häring
23. srpna 2009 • 20:52

Spartu zachránil mladík Kadlec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Sedmnáctiletý Václav Kadlec se znovu postaral o to, že soupeři po závěrečném hvizdu popadali frustrovaní na trávník. V 90. minutě rozhodl šlágr 5. kola proti Mladé Boleslavi a Spartu posunul na páté místo před Slavii.



Mladičký útočník vstřelil svou čtvrtou ligovou branku. Tři z nich byly vítězné.

Už to vypadalo, že se oba soupeři rozejdou poprvé v historii vzájemných duelů nerozhodně, jenže Sparta se vydala do jednoho z posledních útoků. Wilfried odehrává míč na pravou stranu, odtud jej Žofčák posílá do vápna a Kadlec dostává balon do sítě.

ZÁPAS JSME SLEDOVALI ONLINE

Do konce 90. minuty v tu chvíli zbývalo nějakých dvacet vteřin. Juniorský reprezentant proměnil svůj šestnáctiminutový pobyt v gól. A nebylo to poprvé, kdy připravil hosty o bodové choutky.

Jen si vzpomeňte na letošní jaro. Baník ve 26. kole brání nezaslouženou remízu. I v tomto střetnutí jde na trávník na poslední čtvrt hodinu. Rozhoduje v 83 minutě.

O dva týdny později se Sparta znovu doma trápí, nedokáže najít recept na obranu Bohemians Praha. Kadlec převzal míč a mazácky zavěsil. Čas – 85. minuta. Prostě muž, přesněji řečeno teenager závěrečných okamžiků.

Sedí mu tedy lépe role „žolíka“? „Je to podobný typ jako Chramosta, chodí do toho odvážně. Chovají se jako útočníci. I když jsou chvíli na hřišti, jejich přítomnost je cítit.“

Mendy stíhá Kovbu
Mendy stíhá Kovbu
Díky Kadlecovi včera opouštělo dvanáct tisíc fanoušků Sparty Generali Arenu velmi spokojeno. Tři body přiblížily jejich tým k čelu tabulky. A Kadlecovi zvedla tahle trefa (druhá v sezoně) sebevědomí. V Mariboru totiž dvakrát v šanci vyhořel a ani herně to z jeho strany nebylo ono.

I proto zůstal proti Mladé Boleslavi jen na lavičce. I když trenér Jozef Chovanec k tomu připisuje i zdravotní důvody. „Ještě není stoprocentně fit, v Mariboru odehrál těžký zápas, proto jsem ho nepostavil,“ vysvětlil.

Místo něj se v základu objevil Rus Prudnikov. Ten se ani ve čtvrtém startu nedočkal premiérové branky.

Na hrotu nastoupil spolu s Wilfriedem, debut v základní sestavě si odbyl i Bělorus Kovba, jenž nahradil zraněného Huška. Nevedl si špatně. Sparta si držela prakticky po celou dobu utkání převahu, ovšem znovu ji dělala potíže závěrečná fáze. Finální přihrávka ne a ne projít.

Ale rozhodně toho domácí předvedli více než dosavadní lídr ligy Mladá Boleslav. „Byli jsme málo odvážní směrem dopředu, hlavně v pokutovém území chyběla odvaha od útočných hráčů,“ hodnotil trenér poražených Dušan Uhrin.

SOUHRN 5. KOLA

V dresu hostů se vrátil na Letnou Marek Kulič. Domů ale odjížděl zklamaný. Mimo jiné i proto, že v 52. minutě zakončil po vydařeném sólu střelou těsně vedle.

V 88. pak vyslal do velké šance Chramostu, toho však vychytal Blažek. Když osmnáctiletý útočník Středočechů neuspěl, vzal to o rok mladší Kadlec možná jako výzvu. A rozhodl. S dvěma zásahy je momentálně nejlepší střelec Sparty.

Trenér Chovanec v létě prohlásil, že „Káďa“ může dosáhnout hranici patnácti gólů za sezonu. Platí to stále? „Ano. Ale musí to být podpořeno dobrou prací celého týmu.“

Po včerejšku už je jedna věc jistý. Sparta má s Mladou Boleslaví poprvé pozitivní bilanci (6-0-5) – tedy jako s každým týmem v Gambrinus lize.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 90. Kadlec. Rozhodčí: R. Hrubeš - Hojsík, Pelikán. ŽK: Vacek, Prudnikov - Kúdela, Mendy, Rajnoch. Diváci: 12.489.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník, Pamič - Kalouda (59. Žofčák), Kovba, Vacek (89. Kucka), Zeman - Wilfried, Prudnikov (74. Kadlec). Trenér: Chovanec.
Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Procházka (90+1. Lemessa), Sylvestre, Mendy, Poláček (61. Chramosta) - Pecka (78. Táborský), Kulič. Trenér: Uhrin.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud