21. července 2009 • 19:39

Hašek: Kauza 'Mokrý' fotbal nepoškodí!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v úterý ráno zaklepala na dveře Ivanu Haškovi protikorupční policie, netušil, jaká kauza se během dne rozpoutá. Zatčeni byli Pavel Mokrý a Václav Chvála. "Zaskočil mě to," uvedl předseda svazu.



Okamžitě po zatčení právník Julius Kramarič hájil svého klienta Pavla Mokrého, že se jedná o pouhé zúčtování nového vedení ČMFS.

"Ale to odmítáme. Jsou to nesmyslné spekulace," řekl mluvčí svazu Václav Tichý. "Je to pouhá Kramaričova taktika. Není to žádná iniciativa svazu," doplnil místopředseda Jindřich Rajchl. "Trestné oznámení muselo být podáno už před valnou hromadou. My za tím nestojíme."

Tím ovšem neměl na mysli, že se kauzou fotbalový svaz nebude zabývat. "Pokud policie bude potřebovat jakoukoliv pomoc, poskytneme ji," dodal.

Jako první už protikorupčním policistům pomohl samotný předseda Ivan Hašek. Ten jim v úterý ráno předal vyžádané materiály.

O které šlo? "Jednalo se o vyúčtování lístků, letenek a pobytu na hotelu během evropského šampionátu v roce 2004," prozradil muž číslo jedna. "Kauzou jsem překvapen, ale postavíme se k tomu čelem, musíme ji řešit."

Že zatčení Mokrého a Chvály poškodí český fotbal? To si Hašek nemyslí. "Je těžké něco takového v tuto chvíli hodnotit. Ale věřím, že naší cestou sponzory a další důležité subjekty neztratíme," podotkl.

Stejný názor má i Rajchl. "My fotbal čistíme, tohle nám neublíží," řekl.

ČMFS nyní čeká na výsledky auditu, až po něm se rozhodne co dál. "Podle něj zjistíme, jak v minulosti svaz fungoval. Každopádně nové vedení výkonného výboru má čistý stůl. Začíná od nuly. Naše kroky budou průhledné, abychom měli důvěru médií a veřejnosti," uzavřel Hašek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud