21. července 2009 • 13:00

Bývalí vládci fotbalu Mokrý a Chvála zatčeni!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Kolem jedné hodiny odpolední dostala veřejnost šokující informaci. Byli zatčeni bývalí bossové českého fotbalu Pavel Mokrý a Václav Chvála.



Zprávu jako první přinesl týdeník Sedmička, ovšem bez bližších podrobností.

V průběhu dne vyplouvaly na povrch podrobnější informace. Ty nejaktuálnější hovoří o tom, že bývalí svazoví funkcionáři měli krátit daně.

Mělo se tak stát po evropském šampionátu v roce 2004, policie se zajímá hlavně o vyúčtování letenek, ubytování na hotelu a vstupenek.

Podle policie už byl jeden z funkcionářů dokonce obviněn, avšak kdo to byl a o jaký trestný čin se jednalo, se zatím zjistit nepodařilo. Mokrý nicméně agentuře ČTK sdělil, že on obviněn nebyl a vrací se k práci v brněnském klubu.

Mokrého právník Julius Kramarič napadl současné svazové vedení, doslova se prý jedná o boj mezi současnými a bývalými vládci.

Proti tomu se však výkonný výbor ohradil prostřednictvím svazového mluvčího Václava Tichého, který to nazval "nesmyslnými spekulacemi".

"Je to pouze jejich obhajovací taktika, není to žádná iniciativa svazu," dodal místopředseda Jindřich Rajchl.

Policie dnes ráno navštívila i současného předsedu Ivana Haška, po kterém také chtěli materiály ohledně Eura 2004, ten se nechal slyšet, že pokud bude policie chtít, svaz je připraven jí pomoci.

Podle posledních informací byl Pavel Mokrý propuštěn na svobodu bez sdělení obvinění, bude tedy dále vyšetřován na svobodě.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud