29. listopadu 2009 • 19:01

Drogba vyřídil Arsenal, Čech zase nedostal gól

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté londýnské Chelsea vyřídili v boji o anglický titul dalšího zvučného soupeře. Blues zvítězili v derby na hřišti Arsenalu 3:0 a na čele tabulky mají nyní pětibodový náskok na druhý Manchester United.



Na Emirates Stadium se ze dvou českých fotbalistů od začátku objevil na hřišti pouze Petr Čech v brance Chelsea a málem se mohl radovat už v 18. minutě.

Čtěte více:
Lampard se vsadil s 12letým fanouškem Arsenalu »

Jenže Anelka se nakonec v tlačenici k míči nedostal a Sagnův zákrok rozhodčí jako penaltový neposoudil.

O pět minut později vyzkoušel Čechovu pozornost Nasri, ale český brankář se při jeho střele příliš nezapotil.

Hosté udeřili na konci prvního poločasu. Po parádní rychlé akci poslal Cole na centimetr přesný pas na nohu Drogby, který poslal míč odrazem o břevno i tyč do sítě - 1:0.

A další rána pro Arsenal přišla hned po čtyřech minutách - míč posílal zleva do vápna opět Cole, tentokrát si jej ovšem do sítě srazil sám domácí nešťastník Vermaelen.

"Kanonýři" se mohli dostat zpět do hry rychle po návratu ze šaten, jenže Aršavinův gól nakonec neplatil. Obrana Chelsea byla po špatné přihrávce Drogby hodně rozhozená, sudí ale odpískal faul na Čecha.

V 65. minutě přišel oživit hru Arsenalu Tomáš Rosický, jenže ani jedna z jeho akcí gólem v Čechově síti neskončila, naopak Drogba přidal chvíli před koncem definitivní pojistku a "Blues" tak mohli slavit cenné vítězství.

Petr Čech si navíc připsal další čisté konto a v lize neinkasoval už 488 minut.

Liverpool si spravil chuť

Fotbalisté Liverpoolu si zpravili chuť po vyřazení z Ligy mistrů vítězstvím 2:0 v městském derby na hřišti Evertonu. Smutným hrdinou zápasu byl nigerijský stoper domácích Joseph Yobo, který se podepsal pod oba inkasované góly.

Everton tak potvrdil svou výsledkovou krizi, z posledních 11 soutěžních zápasů vyhrál jediný a celkem získal jen šest bodů.

Hráči Liverpoolu se radují ze vstřelené brankyFoto ČTK/AP

Liverpool byl v souboji týmů potýkajících se s krizí šťastnějším týmem. Zvláště když ve 12. minutě napřáhl z dálky Mascherano a jeho nepříliš vydařenou střelu smolně tečoval Yobu do protipohybu vlastního brankáře, který byl bez šance.

Everton se poté snažil ztrátu dohnat a měl k tomu velmi blízko. Brazilec Jo sice dvakrát dostal míč za brankovou čáru, ale vždy mu byl odpískán ofsajd. Fellaini zas ve vyložené šanci trefil jen gólmana Reinu.

A tak Liverpool, který se po většinu zápasu spíše bránil, udeřil podruhé a znovu u toho byl Yobu. Nepovedlo se mu odkopnout míč, který napálil Riera, a před dorážejícím Kuijtem zívala prázdná branka. Na zvrat již Everton neměl síly ani čas a znovu vyšel naprázdno.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Wolverhampton - Birmingham 0:1
Branka:
3. Bowyer

Everton - Liverpool 0:2
Branky: 12. vlastní Yobo, 81. Kuijt

Arsenal - Chelsea 0:3
Branky:
41. a 86. Drogba, 45. vlastní Vermaelen).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud