26. září 2009 • 18:34

Petr Čech byl vyloučen a Chelsea poprvé prohrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Chelsea Petr Čech byl v utkání anglické ligy s Wiganem vyloučen. Jeho tým prohrál 1:3 a po šestizápasové vítězné sérii poprvé v sezoně ztratil body. Do čela tabulky se díky lepšímu skóre dostal Manchester United, který zvítězil na hřišti Stoke 2:0.



Na vysokých výhrách Liverpoolu a Tottenhamu měli velký podíl útočníci Fernando Torres a Robbie Keane. Španělský kanonýr pomohl "Reds" hattrickem k vítězství 6:1 nad Hullem a je s osmi zásahy nejlepším střelcem Premier League.

Kapitán Tottenhamu se prosadil dokonce čtyřikrát při vítězství 5:0 nad Burnley. Dařilo se i Arsenalu, který porazil v londýnském derby 1:0 Fulham.

Čech uviděl první červenou kartu během svého působení v Anglii v 53. minutě, kdy v pokutovém území fauloval pronikajícího Rodallegu. Následnou penaltu proměnil sám faulovaný Kolumbijec, který překonal náhradníka Hilária. V nastaveném čase domácí Scharner pojistil překvapivé vítězství Wiganu.

Manchester United si výhru nad Stoke zajistil až v druhém poločase. U obou branek asistoval střídající velšský záložník Giggs, který po hodině hry nejdříve vybídl ke skórování Bulhara Berbatova a v 77. minutě našel ze standardní situace hlavu obránce O'Shea.

Torres načal své představení po dvanácti minutách, když si pohrál se dvěma obránci a zblízka přesně zakončil. Za tři minuty sice vyrovnal hostující Geovanni, ale to bylo ze strany Hullu na stadionu Anfield Road vše.

Ještě do poločasu přidal druhou branku španělský reprezentant, jenž dokončil hattrick dvě minuty po přestávce. Debakl dokonal dvěma góly střídající nizozemský záložník Babel a jednou trefou kapitán Gerrard.

Keane se prosadil poprvé v 18. minutě z penalty a další tři trefy přidal v závěrečné čtvrthodině. Kapitán "Spurs" se přitom v předešlých šesti ligových zápasech trefil jen jednou. Tottenham po dvou prohrách s Manchesterem United a Chelsea opět zabral a s jistotou doma porazil Burnley. Nováček, který na svém stadionu vyhrál všechna tři utkání, venku nedokázal bodovat ani na čtvrtý pokus.

Londýnské derby na fulhamském stadionu Craven Cottage rozhodl v 52. minutě nizozemský útočník Arsenalu Van Persie, který využil přesnou přihrávku od spoluhráče Fábregase.

Hosty několikrát podržel italský brankář Manonne, který v brance "Kanonýrů" zatím zdárně zastupuje zraněné Almuniu a Fabianského a podruhé za sebou v lize vychytal čisté konto. Tomáš Rosický se dostal na hřiště v 69. minutě, kdy ve vítězném mužstvu vystřídal nevýrazného Rusa Aršavina.

O nejhorší start do anglické ligy za posledních 79 let se postarali fotbalisté Portsmouthu, kteří prohráli i sedmý zápas v sezoně. Na domácím hřišti podlehli 0:1 Evertonu, o jehož první letošní výhře na soupeřově stadionu rozhodl v 42. minutě francouzský útočník Saha. Ten tak oslavil 200. start v Premier League.

Portsmouth sice v úterním zápase Ligového poháru porazil třetiligové Carlisle 3:1, ale v lize stále tápe. Horší vstup do soutěže než svěřenci Paula Harta zažili naposledy v roce 1930 fotbalisté Manchesteru United, kteří prohráli dokonce úvodních dvanáct duelů.

Nový majitel Portsmouthu Sulejman al Fahim už slíbil, že během října napumpuje do klubu finanční injekci 50 milionů liber (1,3 miliardy korun), která by měla pomoct ke stabilizaci a ukončit krizi. Na co přesně budou peníze použity, není známo, nové posily však může klub angažovat až v lednu.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:

Portsmouth - Everton 0:1

Branka: 42. Saha.

Birmingham - Bolton 1:2
Branky: 84. Phillips - 10. Cohen, 86. Yong Lee.

Blackburn - Aston Villa 2:1
Branky: 24. Samba, 89. Dunn z pen. - 3. Agbonlahor.

Liverpool - Hull 6:1
Branky: 12., 28. a 47. Torres, 61. Gerrard, 88. Babel, 90.+1 Riera - 15. Geovanni.

Stoke - Manchester United 0:2
Branky: 62. Berbatov, 77. O'Shea.

Tottenham - Burnley 5:0
Branky: 18. z pen., 74., 78. a 87. Keane, 33. Jenas.

Wigan - Chelsea 3:1
Branky: 16. Bramble, 53. Rodallega z pen., 90.+1 Scharner - 47. Drogba.

Fulham - Arsenal 0:1
Branka: 52. Van Persie

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud