Michal Koštuřík
13. února 2010 • 02:00

Bridge musí Terrymu odpustit. Budou hrát spolu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ashley Cole si zlomil kotník a možná přijde o mistrovství světa v JAR. Že vás tato informace o zadákovi Chelsea nechává chladnými? Nemusela by. Znamená to totiž, že se v základní sestavě Anglie nejspíš brzy sejdou dva sokové v lásce, John Terry a Wayne Bridge. Právě hráč Manchesteru City, jemuž Terry svedl přítelkyni, je první alternativou na místo levého beka.



Ta představa je pikantní. Wayne Bridge a John Terry na světovém šampionátu nastupují těsně vedle sebe a jsou nuceni vzorně spolupracovat. Ano, tahle varianta je reálná poté, co se zranil Ashley Cole. Bridge by ho měl v týmu Albionu zastoupit, po boku bude mít Terryho. Jako by nestačilo, že se s ním nějaký čas dělil o jednu ženu.

Modelka Vanessa Perrocelová byla oficiální Bridgeovou přítelkyní, ovšem za jeho zády prožila sexuální aféru s Terrym. Co si myslíte, že devětadvacetiletý zadák ManCity asi tak ke kapitánovi Chelsea cítí? Určitě neobdivuje jeho šarm a schopnosti svádění. A těžko mu někdy odpustí.

Podle kouče „citizens“ Roberta Manciniho však Bridge neuvažuje o konci v národním týmu, ačkoliv o tom některá anglická média spekulují.

„Wayne je připraven hrát za Anglii. Když bude povolán, tak přijede. Nikdy jsem od něj neslyšel, že by končil s reprezentací,“ prohlásil italský stratég, jenž se domnívá, že Coleovo zranění naopak zvýší motivaci jeho klubového svěřence. „Pro každého hráče je mistrovství světa důležité. Zvlášť když jste členem základní jedenáctky,“ zdůraznil Mancini.

Fabio Capello a John Terry u jednoho stolu.Foto Reuters

Bývalí spoluhráči z Chelsea jsou nyní na válečné stezce. Románek francouzské modelky s hvězdou Chelsea, po níž přišel obránce o kapitánskou pásku Albionu, hnul Bridgeovi žlučí. Není divu, že Terryho nyní nemůže vystát. A expřítelkyni Vanessu, s níž má tříletého syna, také ne.

„Je jednoznačné, že Bridge je v tomto případě oběť, která ukázala obrovský charakter,“ uvedl anglický internacionál Graeme Le Saux v rozhovoru pro BBC Radio 5 live. Zároveň si je jist, že spolu oba borci dokáží působit v jednom týmu.

Le Saux očekává, že Bridge ani Terry nebudou v JAR chybět. „Atmosféra v kabině je hodně o profesionalitě. Nemusíte vyjít s každým, ale na hřišti jste jeden tým, makáte na sto procent a v případě potřeby zaskočíte jeden za druhého,“ vylíčil.

Jiný někdejší bek Danny Mills předpokládá, že si reprezentační kouč Fabio Capello a oba kohouti společně sednou a otevřeně si o celém problému povykládají. „Čím dřív k tomu dojde, tím lépe,“ mínil Mills.

485165:gallery:true:true

Schůzka může být na spadnutí. Už 3. března hraje Anglie přátelský duel ve Wembley s Egyptem. A není důvod, proč by neměl Capello oba borce povolat do zbraně. A to přesto, že Terry momentálně urovnává v Dubaji svůj vztah s manželkou Toni a Bridge se teprve vrací do hry po dvouměsíční pauze způsobené zraněním kolena. „Může hrát jen na šedesát procent,“ sdělil Mancini.

Jedna věc je jistá, absence Ashleyho Colea, jenž se zranil ve středu v utkání Premier League s Evertonem, je pro Capella morovou ránou. Léčba zlomeného kotníku si vyžádá minimálně tři měsíce. „Ashley je pro mě velmi důležitý hráč. Věřím, že to nebude vážné a šampionát stihne,“ modlil se Capello.

Pokud nebude Cole fit a zhrzený Bridge se vzdá reprezentace, budou se o místo levého beka ucházet Leighton Baines z Evertonu a Stephen Warnock z Aston Villy. V Chelsea prozatím nahradí zraněnou oporu Rus Jurij Žirkov. „Ashley je úplně zničený,“ vylíčil jeden Coleův známý aktuální rozpoložení devětadvacetiletého obránce.

Fabio Capello a John Terry u jednoho stolu.
Fabio Capello a John Terry u jednoho stolu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud